Ingrendiencie
-
300 ml Kefír
-
270 g polohrubá pšeničná múka
-
1 ks Vajcia
-
1 čl Jedlá sóda
-
1/2 čl Soľ
-
3 pl Práškový cukor
-
1,5 pl Ocot
-
p.p. Olej
Popis
Takmer všetky deti zbožňujú dolky s džemom. Sú vhodné aj ako raňajky pre dospelých, ale tiež vtedy, keď potrebujete rýchlo pripraviť niečo sladké ku káve či čaju. Pripravili sme si pre vás recept, s ktorým budú vaše dolky zjedené behom minúty!
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Nalejte si do hrnca kefír a zohrejte ho na teplotu 35-40 stupňov. Zohriaty kefír prelejte k vajíčku a premiešajte. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Pridajte do neho aj sódu zmiešanú s octom a okamžite premiešajte! Po pár minútach cesto stratí na hustote. Je dôležité dopriať mu približne 10-minútový odpočinok, tým naberie na objeme. |
5
Hotovo
|
Nalejte si na panvicu 1 cm vrstvu oleja, aby boli dolky pripravené zo všetkých strán. |
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
Počkajte ešte 1-2 minúty a druhá časť doliek nadobudne zlato-ružový odtieň. Môžete servírovať! |
8
Hotovo
|
Podávajte s džemom, s nutellou alebo s medom, výber je len na vás. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi a rodinou! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |