Ingrendiencie
-
Cesto:
-
1 ks Banán
-
4 ks Vajcia
-
1 šálka Polohrubá múka
-
100 ml Olej
-
10 g Mletá škorica
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
4 PL Kryštálový cukor
-
Plnka:
-
300 g Krupicový cukor
-
200 ml Šľahačková smotana
-
150 g Maslo
-
200 ml Kyslá smotana
-
250 ml Mlieko
-
4 ks Banán
-
Na ozdobu:
-
50 g Čokoláda
Popis
Pečiete stále dokola to isté? Bábovka strieda perník a ten zase štrúdľa? Skúste niečo nové a pritom vyskúšané. Týmto receptom príjemne prekvapíte rodinu, alebo návštevu a určite budú pýtať recept.
Zamilovali sme si tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy.
Príprava je vcelku jednoduchá takže ju zvládnu aj menej skúsení milovníci zákuskov.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. |
2
Hotovo
|
Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista. |
3
Hotovo
|
V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru. Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť. |
4
Hotovo
|
Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota moc riedka, vynecháme mlieko |
5
Hotovo
|
1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány (vcelku alebo ich môžeme i nakrájať) a potrieme to zvyšným krémom. |
6
Hotovo
|
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo karamelovým dipom Prajeme Vám dobrú chuť! Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň. |