0 0
Sviatočná pečienka v úžasnej marináde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sviatočná pečienka v úžasnej marináde

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • MARINÁDA

  • PERINA

  • OSTATNÉ INGREDIENCIE

Popis

Zdieľať

Bravčová pečienka je cez noc marinovaná, druhý deň pokrytá syrovou perinou a potom sa už len pomaly pečie. Podlieva sa kvalitným bielym vínom. Môžete ju podávať teplú, ale výborná je aj na studeno so zeleninou a voňavým domácim chlebíkom.

(Visited 589 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bravčové mäso narežeme, ostrým nožíkom urobíme dierky a do každej dáme kúsok cesnaku.

2
Hotovo

Vymiešame marinádu podľa svojej chuti. V tomto recepte sú tri lyžice oleja, dve lyžice horčice, štipka chilli a kurkumy, nasekaný čerstvý rozmarín a petržlenová vňať. Marinádu nalejeme na mäso. Cibuľu nakrájanú na lupienky a kúsky cesnaku rozložíme okolo mäsa.

3
Hotovo

Marinádou som poriadne ponatierame celý kus mäsa, osolíme a necháme zakryté fóliou / alobalom do druhého dňa odležať.

4
Hotovo

Na druhý deň nastrúhame syr, vymiešame ho s trochou majonézy a lisovaným cesnakom. Hmotu som rozložíme po vrchnej časti mäsa a dlaňami uhladíme. Podlejeme bielym vínom.

5
Hotovo

Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a zakryté alobalom pečieme asi hodinu a pol.

6
Hotovo

Po hodine dáme alobal dole a mäso dopečieme odkryté, dokiaľ sa syrová perina nezapečie.

Lydia

Predošlý
Vynikajúce, chrumkavé, orechové štangličky.
Ďalší
Zdravý domáci sirup z borovice.
Predošlý
Vynikajúce, chrumkavé, orechové štangličky.
Ďalší
Zdravý domáci sirup z borovice.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here