Ingrendiencie
-
MARINÁDA
-
Chilli papričky
-
Kurkuma
-
3 pl Olivový olej
-
Čerstvý rozmarín
-
2 pl Horčica
-
Petržlenová vňať
-
PERINA
-
Tvrdý syr
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
2 pl Majonéza
-
OSTATNÉ INGREDIENCIE
-
Soľ
-
1 ks Cibuľa
-
Biele víno
-
2 ks Strúčiky cesnaku
Popis
Bravčová pečienka je cez noc marinovaná, druhý deň pokrytá syrovou perinou a potom sa už len pomaly pečie. Podlieva sa kvalitným bielym vínom. Môžete ju podávať teplú, ale výborná je aj na studeno so zeleninou a voňavým domácim chlebíkom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bravčové mäso narežeme, ostrým nožíkom urobíme dierky a do každej dáme kúsok cesnaku. |
2
Hotovo
|
Vymiešame marinádu podľa svojej chuti. V tomto recepte sú tri lyžice oleja, dve lyžice horčice, štipka chilli a kurkumy, nasekaný čerstvý rozmarín a petržlenová vňať. Marinádu nalejeme na mäso. Cibuľu nakrájanú na lupienky a kúsky cesnaku rozložíme okolo mäsa. |
3
Hotovo
|
Marinádou som poriadne ponatierame celý kus mäsa, osolíme a necháme zakryté fóliou / alobalom do druhého dňa odležať. |
4
Hotovo
|
Na druhý deň nastrúhame syr, vymiešame ho s trochou majonézy a lisovaným cesnakom. Hmotu som rozložíme po vrchnej časti mäsa a dlaňami uhladíme. Podlejeme bielym vínom. |
5
Hotovo
|
Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a zakryté alobalom pečieme asi hodinu a pol. |
6
Hotovo
|
Po hodine dáme alobal dole a mäso dopečieme odkryté, dokiaľ sa syrová perina nezapečie. |