Ingrendiencie
-
1 kg Rebarbora
-
Cesto
-
450 g Polohrubá múka
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
400 ml Šľahačková smotana
-
250 g Práškový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
štipka Soľ
-
5 ks Žľtky
-
3 ks Vajcia
-
Vrchná vrstva
-
5 ks Bielka
-
štipka Soľ
-
250 g Práškový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
Práškový cukor
Popis
Vedeli ste, že rebarbora je jedna z najzdravších zelenín? Kyselkavá a osviežujúca. A koláč z nej je fantastický.
Šťavnatý rebarborový koláč so snehovou prikrývkou
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rebarboru umyte a ošúpte..potom ju nakrájajate na malé kúsky. |
2
Hotovo
|
Poto vyšľaháme si 5 žĺtkov cukrom, pridáme smotanu, celé vajcia, vanilkový cukor a nakoniec zľahka múku s práškom do pečiva so štipkou soli. |
3
Hotovo
|
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie. Po povrchu poukladáme rebarboru a plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 22 minút.. |
4
Hotovo
|
Zatiaľ si pripravíme sneh. Vyšľaháme bielka najskôr so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor, a vanilkový cukor a ušľaháme tuhý sneh. Pripravený sneh rozotrieme po povrchu predpečeného koláčika. |
5
Hotovo
|
Koláčik dopekáme pri tej istej teplote ešte asi 15 minút. |
6
Hotovo
|
Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom. Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú! |