• Home
  • Hlavné jedlá
  • Starý recept našich babičiek – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky!
0 0
Starý recept našich babičiek – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
1,5 kg Zemiaky
150 ml Olej
400 g na kocky Údené mäso
4 ks Strúčiky cesnaku
150 ml Mlieko
4 PL Hladká múka
p.p. Soľ, korenie
p.p. Majorán
p.p. Bračová masť

Starý recept našich babičiek – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky!

Kuchyňa:
  • 70 min.
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Starý recept našich babičiek – je jednoduché, ale skutočne výborné jedlo zo zemiakov a údeného mäska.

(Visited 1 759 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky očistíme a do veľkej misy nahrubo nastrúhame. Pridáme mäso, cesnak (nakrájaný nadrobno, alebo prelisovaný), soľ a korenie. Premiešame a prípadne scedíme prebytočnú šťavu.

2
Hotovo

Nakoniec do zmesi vmiešame múku a mlieko, premiešame a navrstvíme na plech vymazaný bravčovou masťou.
Použiť možno aj zapekaciu misku, z tej ale nebude mať z tejto dobroty tak chrumkavé dno.

3
Hotovo

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 30 minút. Keď začína mať ružovú chrumkavú kôrku, teplotu stiahnite na 200 stupňov a pečieme ďalších asi 30 minút.

4
Hotovo

Po vybratí z rúry necháme 15 minút odležať a následne krájame. Podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou.

Želáme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento prastarý recept na zemiaky podľa našich babičiek aj so svojimi priateľmi. Určite si tiež radi pochutnajú!

Lydia

Predošlý
Najlepšia nakladaná zelenina na zimu! Je to tradičný recept našej rodiny a pripravujem ju počas každého leta!
Ďalší
Slaninu natrela horčicou a pretlačeným cesnakom, vložila do rúry a pripravila úžasné jedlo!
Predošlý
Najlepšia nakladaná zelenina na zimu! Je to tradičný recept našej rodiny a pripravujem ju počas každého leta!
Ďalší
Slaninu natrela horčicou a pretlačeným cesnakom, vložila do rúry a pripravila úžasné jedlo!