• Home
  • Hlavné jedlá
  • Starý recept našich babičiek – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky!
0 0
Starý recept našich babičiek – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,5 kg Zemiaky
150 ml Olej
400 g na kocky Údené mäso
4 ks Strúčiky cesnaku
150 ml Mlieko
4 PL Hladká múka
p.p. Soľ, korenie
p.p. Majorán
p.p. Bračová masť

Starý recept našich babičiek – prastarý recept zo zemiakov, lepší ako zemiakové placky!

Cuisine:
  • 70 min.
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Starý recept našich babičiek – je jednoduché, ale skutočne výborné jedlo zo zemiakov a údeného mäska.

(Visited 1 248 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Zemiaky očistíme a do veľkej misy nahrubo nastrúhame. Pridáme mäso, cesnak (nakrájaný nadrobno, alebo prelisovaný), soľ a korenie. Premiešame a prípadne scedíme prebytočnú šťavu.

2
Done

Nakoniec do zmesi vmiešame múku a mlieko, premiešame a navrstvíme na plech vymazaný bravčovou masťou.
Použiť možno aj zapekaciu misku, z tej ale nebude mať z tejto dobroty tak chrumkavé dno.

3
Done

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 30 minút. Keď začína mať ružovú chrumkavú kôrku, teplotu stiahnite na 200 stupňov a pečieme ďalších asi 30 minút.

4
Done

Po vybratí z rúry necháme 15 minút odležať a následne krájame. Podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou.

Želáme vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento prastarý recept na zemiaky podľa našich babičiek aj so svojimi priateľmi. Určite si tiež radi pochutnajú!

Lydia

previous
Najlepšia nakladaná zelenina na zimu! Je to tradičný recept našej rodiny a pripravujem ju počas každého leta!
next
Slaninu natrela horčicou a pretlačeným cesnakom, vložila do rúry a pripravila úžasné jedlo!
previous
Najlepšia nakladaná zelenina na zimu! Je to tradičný recept našej rodiny a pripravujem ju počas každého leta!
next
Slaninu natrela horčicou a pretlačeným cesnakom, vložila do rúry a pripravila úžasné jedlo!