0 0
Snert – Holandská hrachová polievka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
200 g Bravčové mäso
150 g Udená slanina
200 g Kabanos
500 g Hrášok
1 ks Cibuľa
1 ks Pór
p.ch. Zeler
1 ks Mrkva
1 ks Zemiaky
p.ch. Zelerové listy
p.ch. Soľ, korenie

Snert – Holandská hrachová polievka

  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Holanďania pri zimných polievkach na kalórie nepozerajú. Okrem bielkovín z hrachu obsahuje táto extra hustá polievka aj tuk z krkovičky, bôčiku alebo slaniny. Sýta polievka plná mäsa a zeleniny podávame s chlebom.

(Visited 207 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Hrach dobre prepláchneme pod studenou vodou a nasypeme do väčšieho hrnca. Pridáme celé plátky krkovičky a na hrubšie plátky nakrájaný bôčik.

2
Hotovo

Cibuľu, mrkvu, zeler a zemiak očistíme a pokrájame na malé kocky.
Umyté lístky stonkového zeleru pokrájame na rezančeky.

3
Hotovo

Mäso i slaninu vytiahneme z vývaru, pokrájame na menšie kúsky a vrátime napäť do hrnca s hrachom.
Pridáme aj všetku nachystanú zeleninu, zelerové lístky, opäť zakryjeme a na miernom ohni varíme ďalších 30 minút.

4
Hotovo

Zhruba v polovici varu pridáme do polievky kabanos (v celku).

5
Hotovo

Hustú polievku nakoniec dochutíme soľou a korením.
Podávame ozdobenú na kolieska nakrájaným kabanosom s chlebom.

Lydia

Predošlý
Mleté mäso v slaninovom kabáte.
Ďalší
Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou
Predošlý
Mleté mäso v slaninovom kabáte.
Ďalší
Pečená krkovička s domácou paradajkovou omáčkou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here