Ingrendiencie
-
200 g Bravčové mäso
-
150 g Udená slanina
-
200 g Kabanos
-
500 g Hrášok
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Pór
-
p.ch. Zeler
-
1 ks Mrkva
-
1 ks Zemiaky
-
p.ch. Zelerové listy
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Holanďania pri zimných polievkach na kalórie nepozerajú. Okrem bielkovín z hrachu obsahuje táto extra hustá polievka aj tuk z krkovičky, bôčiku alebo slaniny. Sýta polievka plná mäsa a zeleniny podávame s chlebom.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Hrach dobre prepláchneme pod studenou vodou a nasypeme do väčšieho hrnca. Pridáme celé plátky krkovičky a na hrubšie plátky nakrájaný bôčik. |
2
Hotovo
|
Cibuľu, mrkvu, zeler a zemiak očistíme a pokrájame na malé kocky. |
3
Hotovo
|
Mäso i slaninu vytiahneme z vývaru, pokrájame na menšie kúsky a vrátime napäť do hrnca s hrachom. |
4
Hotovo
|
Zhruba v polovici varu pridáme do polievky kabanos (v celku). |
5
Hotovo
|
Hustú polievku nakoniec dochutíme soľou a korením. |