• Home
  • Hlavné jedlá
  • Kuracie prsia boli takmer vždy suché. Odkedy som ich začala pripravovať podľa tohto receptu, sú vždy šťavnaté a chutné!
0 0
Kuracie prsia boli takmer vždy suché. Odkedy som ich začala pripravovať podľa tohto receptu, sú vždy šťavnaté a chutné!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Kuracie prsia
1 pl Olivový olej
1 ks Cibuľa
3 ks Strúčiky cesnaku
p.ch. Chilli papričky
1 hrnček Vývar
z 1ks Limetková šťava
z 1 ks Limetková kôra
1/4 hrnčeka lístkov Koriander
1 čl Mletá červená paprika
p. ch. Soľ, korenie
1/3 hrnčeka Šľahačková smotana

Kuracie prsia boli takmer vždy suché. Odkedy som ich začala pripravovať podľa tohto receptu, sú vždy šťavnaté a chutné!

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Kuracie prsia sú veľmi jednoduché na prípravu, no má to jeden poriadny háčik. Väčšinou sa totiž počas pečenia veľmi vysušia a z rúry tak vytiahneme len suchú hmotu, ktorú nedokáže užuť ani človek s bezchybným chrupom. Chyba však nieje v mäso, ale v spôsobe akým ho pripravujeme. Ukážeme vám geniálny tip na prípravu perfektných kuracích pŕs. Je to jednoduchšie, ako si myslíte!

(Visited 900 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Na panvici si na olivovom oleji z každej strany opečte kuracie prsia, ktoré ste predtým okorenili a osolili. Restujte ich približne 5 minút z každej strany a následne ich vyberte z panvice.

2
Hotovo

Do panvice následne dajte cesnak spolu s chilli a restujte asi 2-3 minúty. Potom pridajte kurací vývar, šťavu a kôru z limetky, koriander, papriku a korenie. Celé to spolu premiešajte a do zmesi vložte naspäť kuracie prsia. Celé to varte približne 7-8 minút. Občas kuracie prsia otočte.

3
Hotovo

Nakoniec primiešajte smotanu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Nechajte ešte chvíľu povariť a následne môžete mäso servírovať. Ako som už spomínala na začiatku, podávajte s opekanými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Skúsite túto netradičnosť? Chutná pečená ryža so syrom a šunkou!
Ďalší
Koko-čoko guľôčky s čerešňami: Základ je v kávovej hmote, z ktorej urobíte guličky. Najlepšie chutia s čerešňami naloženými v rume!
Predošlý
Skúsite túto netradičnosť? Chutná pečená ryža so syrom a šunkou!
Ďalší
Koko-čoko guľôčky s čerešňami: Základ je v kávovej hmote, z ktorej urobíte guličky. Najlepšie chutia s čerešňami naloženými v rume!