Ingrendiencie
-
50 g Vlaš.orechy sekané
-
100 g Sušené datle
-
100 g Maslo
-
1 pl Med
-
120 g Hladká múka
-
p.ch. Šafrán
-
150 ml Voda
Popis
Netradične pripravená nepečená pochúťka. Sladký koláč z medu, orechov a ďatli, ktorá sa výborne hodí k Vianociam.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do hrnčeka dáme šafran, ktorý zalejeme vriacou vodou a následne pridáme lyžicu medu. Nemiešame, len hrnček zakryjeme malým tanierikom a odložíme bokom. |
2
Hotovo
|
Na panvici rozpustíme maslo a primiešame múku. |
3
Hotovo
|
Na slabom ohni pražíme asi 10 minút a potom pridáme nahrubo nasekané orechy. Spolu ďalej opekáme asi minútku. |
4
Hotovo
|
Potom pridáme na malé kúsky posekané datle a opäť chvíľku opekáme. |
5
Hotovo
|
Nakoniec prilejeme medový sirup, ktorý medzitým získal krásnu jantárovú farbu všetko spolu vymiešame do konzistencie pyré. |
6
Hotovo
|
Odstavíme z plameňa a zmes navrstvíme do sklenenej uzatváracej misky. |
7
Hotovo
|
Keď halva vychladne, misku zatvoríme a odložíme na cca 2 hodiny do chladu. |
8
Hotovo
|
Neskôr krájame na malé štvorčeky a môžeme podávať. |