0 0
Sladký nepečený koláč Halva

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
50 g Vlaš.orechy sekané
100 g Sušené datle
100 g Maslo
1 pl Med
120 g Hladká múka
p.ch. Šafrán
150 ml Voda

Sladký nepečený koláč Halva

Kuchyňa:
  • Porcie 12
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Netradične pripravená nepečená pochúťka. Sladký koláč z medu, orechov a ďatli, ktorá sa výborne hodí k Vianociam.

(Visited 472 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Do hrnčeka dáme šafran, ktorý zalejeme vriacou vodou a následne pridáme lyžicu medu. Nemiešame, len hrnček zakryjeme malým tanierikom a odložíme bokom.

2
Hotovo

Na panvici rozpustíme maslo a primiešame múku.

3
Hotovo

Na slabom ohni pražíme asi 10 minút a potom pridáme nahrubo nasekané orechy. Spolu ďalej opekáme asi minútku.

4
Hotovo

Potom pridáme na malé kúsky posekané datle a opäť chvíľku opekáme.

5
Hotovo

Nakoniec prilejeme medový sirup, ktorý medzitým získal krásnu jantárovú farbu všetko spolu vymiešame do konzistencie pyré.

6
Hotovo

Odstavíme z plameňa a zmes navrstvíme do sklenenej uzatváracej misky.

7
Hotovo

Keď halva vychladne, misku zatvoríme a odložíme na cca 2 hodiny do chladu.

8
Hotovo

Neskôr krájame na malé štvorčeky a môžeme podávať.

Lydia

Predošlý
Čevabčiči s varenými zemiakmi
Ďalší
Kuracie rezne v obláčiku.
Predošlý
Čevabčiči s varenými zemiakmi
Ďalší
Kuracie rezne v obláčiku.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here