Ingrendiencie
-
450 g Hladká múka
-
1 čl Jedlá sóda
-
300 ml Krémový syr
-
80 ml Voda
-
0,5čl Soľ
Popis
Domáci, chrumkavý a voňavý chlieb so Skyrom Natur. Niet nad čerstvý, voňavý chlieb, zvlášť ak je pripravený doma.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Predhrejeme rúru na 190°C. |
2
Hotovo
|
Do misky dáme múku, soľ a jedlú sódu, všetko premiešame vidličkou. Zmes zalejeme Skyrom, vodou a všetko rýchle dôkladne premiešame, pokým nevznikne cesto. |
3
Hotovo
|
V prípade potreby môžeme prisypať trochu múky na spevnenie. Cesto vyklopíme na zľahka pomúčený valec a ručne ho váľame asi pol minúty. |
4
Hotovo
|
Potom ho v tvare nízkeho bochníka dáme na vopred vymazaný plech a nožom na jeho povrchu dvakrát zarežeme do tvaru X. |
5
Hotovo
|
Chleba pečieme asi 45 minút, potom ho necháme pár minút vyhladiť, zabalíme do mierne vlhkej utierky a počkáme, pokiaľ nevychladne úplne. Následne ho už môžeme krájať na plátky a podávať. |