• Home
  • Skvelý a rýchly tip na obed: Pečené zemiaky plnené syrom, slaninou a klobásou
0 0
Skvelý a rýchly tip na obed: Pečené zemiaky plnené syrom, slaninou a klobásou

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
10 ks Zemiaky
200 - 250 g Syr
2 ks Klobása
2 ks Cibuľa
100 g Slanina
Olej
Soľ
Čierne korenie

Skvelý a rýchly tip na obed: Pečené zemiaky plnené syrom, slaninou a klobásou

  • 55 min
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Skvelý a jednoduchý recept, ktorý si pripravíte ako chutný obed či večeru. Ak sa vám nechce tráviť more času pri niekoľkých hrncoch, tieto pečené zemiaky sú výborným riešením, ako vyčarovať chutné jedlo na jednom pekáči.

(Visited 3 634 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky nelúpeme ale dôkladne umyjeme . Potom do zemiakov začneme robiť zárezy, ktoré by mali byť od seba vzdialené 2 – 3 mm. Musíme však dávať pozor, aby sme zemiaky neprekrojili úplne (prerežeme ho približne do tri štvrte). Spodná časť zemiakov musí zostať celá, aby sa zemiak nerozpadol.

2
Hotovo

Zemiaky následne naukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. V miske si potom pripravíme zmes z oleja, soli a korenia. Túto zmes potom natierame na každý zemiak tak, aby sa dostala aj medzi jednotlivé zárezy zemiakov. Takto pripravené zemiaky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov a pečieme, kým zemiaky nezmäknú, čo znamená približne 35 – 40 minút.

3
Hotovo

Kým sa zemiaky pečú v rúre, prichystáme si ingrediencie, ktorými budeme zemiak plniť. Syr, slaninu a klobásu si narežeme na tenké plátky, cibuľu nakrájame na kolieska. Keď sa zemiaky v rúre upečú domäkka, nakrájané suroviny striedavo vkladáme do jednotlivých zárezov v zemiakoch. Následne plnené zemiaky vložíme späť do rúry nastavenej na rovnakú teplotu a dopekáme ešte 15 minút. Zemiaky sú vnútri prepečené a krásne chrumkavé na povrchu.

Dobrú chuť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

admin

Predošlý
Ten najlepší raffaello krém do rôznych dezertov alebo len tak na maškrtenie.
Ďalší
Zo včera mi ostala ryža a nevedela som, čo s ňou. Potom som pripravila rodine tento skvelý recept a nevedia si ho vynachváliť!
Predošlý
Ten najlepší raffaello krém do rôznych dezertov alebo len tak na maškrtenie.
Ďalší
Zo včera mi ostala ryža a nevedela som, čo s ňou. Potom som pripravila rodine tento skvelý recept a nevedia si ho vynachváliť!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here