Ingrendiencie
-
Cesto:
-
4 ks Bielka
-
6 pl Krupicový cukor
-
4 pl Voda
-
5 pl Hladká múka
-
2 pl Kakao
-
Krém:
-
1 bal. Vanilkový puding
-
250 ml Mlieko
-
4 ks Žľtky
-
150 g Práškový cukor
-
3 bal. Vanilkový cukor
-
250g Maslo
-
Krém zbielka:
-
4 ks Bielka
-
6 pl Kryštálový cukor
-
6 pl Práškový cukor
-
z 1/2 ks Citrónová šťava
-
navrch Čokoládové hobliny
Popis
V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká ako chuť vanilkovej zmrzliny z detstva. Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.
Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny ak nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. |
2
Hotovo
|
Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou. |
3
Hotovo
|
Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku. |
4
Hotovo
|
Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešlaháme. |
5
Hotovo
|
Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové cesto príde pudingový krém. Pekne ho uhlaďte. Na pudingový krém príde snehový krém. Tiež sa snažte uhladiť. |
6
Hotovo
|
Na ozdobu nastrúhame čokoládové pilinky na snehový krém. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |