Ingrendiencie
-
3 ks Bielka
-
3 pl Krupicový cukor
-
1 čl Vanilkový cukor
-
200 g Hladká múka
-
1 čl Prášok do pečiva
-
80 g Biela čokoláda
-
80 g Maslo
-
150 ml Mlieko
-
50 g Strúhaný kokos
-
2 pl Kyslá smotana
-
Vanilkový krém
-
4 pl Cukor
-
80+30 ml Mlieko
-
2pl Puding
-
3 ks Žľtky
-
2 pl Sušené mlieko
-
2 čl Vanilkový cukor
-
1 pl Kyslá smotana
-
Glazúra
-
100 g Biela čokoláda
-
3 pl Olej
Popis
Je to síce trochu prácnejší recept ako býva recept na jednoduché bábovky, ale určite stojí za vyskúšanie. Vo vnútri sa skrýva vanilkové prekvapenie. Kto má rád kokos, ten si určite pochutná.
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Najskôr si prirpavíme vanilkový krém. 80 ml mlieka osladíme cukrom a vanilkou, dobre premiešame a dáme variť na mierny oheň. 30 ml mlieka vymiešame so žĺtkami, pridáme kyslú smotanu, pudingový prášok, sušené mlieko a dobre premiešame, aby sme nemali žiadnu hrudku. Túto hmotu tenkým prúdom a za stáleho miešania prelejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Občas premiešame, aby sa nevytvorila kôrka navrchu. |
3
Hotovo
|
Rúru vyhrejeme na 180 st. a pripravíme si bábovkovú formu o priemere 18 cm. Poriadne ju vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou. |
4
Hotovo
|
Bielu čokoládu rozpustíme spolu s maslom. V druhej miske bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, pridáme vanilku, preosiatu múku s práškom do pečiva a hmotu spojíme. Pridáme zmes rozpustenej čokolády a masla a metličkou premiešame. Nakoniec pridáme mlieko, kokos a kyslú smotanu. |
5
Hotovo
|
1/3 cesta nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 st. cca 15 – 20 minút. Potom cesto vyberieme a lyžicou navrstvíme krém tak, aby sa nedotýkal steny formy. Navrstvíme zvyšné cesto a pečieme ďalších 40-45 minút. Po upečení rúru vypneme a bábovku necháme pri otvorených dvierkach v rúre odležať 5 minút. Potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. |
6
Hotovo
|
Až potom ju z formy vyberieme a vrch polejeme rozpustenou bielou čokoládou, do ktorej sme pridali 3 lyžice oleja a posypeme kokosom. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |