• Home
  • Koláče
  • S týmto receptom sa stanete kráľovnou kuchyne. Karfiól v rúre robím už 15 rokov a chutí vždy
0 0
S týmto receptom sa stanete kráľovnou kuchyne. Karfiól v rúre robím už 15 rokov a chutí vždy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 g Karfiol
3 ks Strúčiky cesnaku
20 g Tvrdý syr
1 ks Cibuľa
50 g Strúhanka
3 čl Olivový olej
p.ch. Soľ, korenie

S týmto receptom sa stanete kráľovnou kuchyne. Karfiól v rúre robím už 15 rokov a chutí vždy

Cuisine:
  • 30 min.
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ak si dávate pozor na svoju líniu a chcete si pochutnať na niečom dobrom, venujte pozornosť nasledujúcemu receptu na pečený karfiol. Tento pokrm ocenia aj všetci priaznivci zdravého životného štýlu.

Karfiol je zdrojom vitamínov skupiny B, vitamínov C, A, K, PP, H (biotín), U (metionin) a ďalších. Čo je najdôležitejšie – obsahuje 300 kcal na 100 g!

(Visited 1 786 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Rozohrejte si rúru na 220 stupňov.
Umyte si karfiol a rozdeľte ho menšie kúsky. Poukladajte ich na plech a polejte olivovým olejom. Osoľte, okoreňte a vložte do rúry, kde to necháte piecť 20 minút. Každých 5 minút rúru otvorte a karfiol premiešajte.

2
Done

Následne si cibuľu a cesnak nakrájajte najemno a kým sa karfiól zapeká, osmažte si tieto dve ingrediencie na panvici. Potom k nim pridajte strúhanku, znížte oheň na minimum a je to.
Odstráňte panvicu z ohňa, kým vychladne, pridajte do zmesi nastrúhaný syr a mletý kôpor.

3
Done

Túto zmes vysypte na pripravený karfiol a rýchlo premiešajte.
Tento variant je vhodný aj ako príloha k mäsu alebo do šalátov. Upustite uzdu fantázii a pripravte si karfiol už na najbližší obed či večeru!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Bieloruská špecialita. Bravčová panenka v bylinkách na studeno
next
Výborné a rýchle pizza muffiny so syrom a šunkou
previous
Bieloruská špecialita. Bravčová panenka v bylinkách na studeno
next
Výborné a rýchle pizza muffiny so syrom a šunkou