• Home
  • Večere
  • Roztlačené zemiaky v rúre – majstrovské dielo kuchyne! Budete sa musieť udržať, aby ste nezjedli sami celý plech
0 0
Roztlačené zemiaky v rúre – majstrovské dielo kuchyne! Budete sa musieť udržať, aby ste nezjedli sami celý plech

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
8 ks Zemiaky
30 g Maslo
2 čl rozmarín sušený
4 ks Strúčiky cesnaku
40 ml Olivový olej
p.ch. Soľ

Roztlačené zemiaky v rúre – majstrovské dielo kuchyne! Budete sa musieť udržať, aby ste nezjedli sami celý plech

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Zemiaky, najlacnejšia a obľúbená zelenina, ktorú si radi pripravujeme na rôzne spôsoby: vyprážané, varené, dusené, pečené, plnené, so šupkou či bez nej alebo ako zložka chutných šalátov. A ak si myslíte, že už nikoho neprekvapíte s receptom na lahodné zemiaky, ukážeme vám spôsob, ako to môžete dosiahnuť!                                                                                                        

(Visited 1 685 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V pôvodnom recepte sú uvedené nové zemiaky, to však nie je nutné. Pokojne môžete použiť zemiaky s tenkou šupkou, tak či onak, výsledok bude famózny!

2
Hotovo

Zemiaky si dôkladne umyte a dajte uvariť, kým nie sú hotové. Potom ich dajte bokom a počkajte, kým nevychladnú.

3
Hotovo

A teraz to najdôležitejšie! Každý zemiak mierne roztlačte pomocou lyžice. Zemiak by mal prasknúť, no nie rozpadnúť sa.

4
Hotovo

Formu na pečenie si polejte olivovým olejom. Cesnak si nakrájajte a rovnomerne ho rozmiestnite po celom plechu.

5
Hotovo

Následne si na plech poukladajte zemiaky, ktoré osolíte (najlepšie morskou soľou) a posypete rozmarínom. V prípade, že nemáte čerstvý rozmarín, pokojne použite aj sušený.

6
Hotovo

Maslo si nakrájajte na kocky. Na každý zemiak poukladajte 1-2 kocky a ak je to potrebné, pokvapkajte ich ešte olivovým olejom.

7
Hotovo

Predhrejte si rúru na 180-200°C. Zemiaky pečte, až kým nezískajú zlato-hnedú farbu a je to! Nakoniec ich môžete poliať aromatickým olejom.

8
Hotovo

Mimochodom, nebudete potrebovať žiadne iné koreniny ako paprika alebo čierne korenie. Rozmarín a cesnak dodajú zemiakom jedinečnú chuť. A ak ste fanúšikom zelenej cibuľky, uistite sa, že ňou posypete hotové jedlo ešte pred samotným servírovaním.

9
Hotovo

Stavíme sa, že si po ich konzumácii budete olizovať všetky prsty!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Konečne som našla recept na ten najlepší Slovenský zemiakový šalát. Iný už nerobím!
Ďalší
Nemáte veľa času a radi by ste potešili svojich známych sladkou dobrotou? Vyskúšajte toto nepečené falošné tiramisu pripravené do 15 minút.
Predošlý
Konečne som našla recept na ten najlepší Slovenský zemiakový šalát. Iný už nerobím!
Ďalší
Nemáte veľa času a radi by ste potešili svojich známych sladkou dobrotou? Vyskúšajte toto nepečené falošné tiramisu pripravené do 15 minút.