• Home
  • Večere
  • Roztlačené zemiaky v rúre – majstrovské dielo kuchyne! Budete sa musieť udržať, aby ste nezjedli sami celý plech
0 0
Roztlačené zemiaky v rúre – majstrovské dielo kuchyne! Budete sa musieť udržať, aby ste nezjedli sami celý plech

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 ks Zemiaky
30 g Maslo
2 čl rozmarín sušený
4 ks Strúčiky cesnaku
40 ml Olivový olej
p.ch. Soľ

Roztlačené zemiaky v rúre – majstrovské dielo kuchyne! Budete sa musieť udržať, aby ste nezjedli sami celý plech

Cuisine:
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Zemiaky, najlacnejšia a obľúbená zelenina, ktorú si radi pripravujeme na rôzne spôsoby: vyprážané, varené, dusené, pečené, plnené, so šupkou či bez nej alebo ako zložka chutných šalátov. A ak si myslíte, že už nikoho neprekvapíte s receptom na lahodné zemiaky, ukážeme vám spôsob, ako to môžete dosiahnuť!                                                                                                        

(Visited 1 126 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

V pôvodnom recepte sú uvedené nové zemiaky, to však nie je nutné. Pokojne môžete použiť zemiaky s tenkou šupkou, tak či onak, výsledok bude famózny!

2
Done

Zemiaky si dôkladne umyte a dajte uvariť, kým nie sú hotové. Potom ich dajte bokom a počkajte, kým nevychladnú.

3
Done

A teraz to najdôležitejšie! Každý zemiak mierne roztlačte pomocou lyžice. Zemiak by mal prasknúť, no nie rozpadnúť sa.

4
Done

Formu na pečenie si polejte olivovým olejom. Cesnak si nakrájajte a rovnomerne ho rozmiestnite po celom plechu.

5
Done

Následne si na plech poukladajte zemiaky, ktoré osolíte (najlepšie morskou soľou) a posypete rozmarínom. V prípade, že nemáte čerstvý rozmarín, pokojne použite aj sušený.

6
Done

Maslo si nakrájajte na kocky. Na každý zemiak poukladajte 1-2 kocky a ak je to potrebné, pokvapkajte ich ešte olivovým olejom.

7
Done

Predhrejte si rúru na 180-200°C. Zemiaky pečte, až kým nezískajú zlato-hnedú farbu a je to! Nakoniec ich môžete poliať aromatickým olejom.

8
Done

Mimochodom, nebudete potrebovať žiadne iné koreniny ako paprika alebo čierne korenie. Rozmarín a cesnak dodajú zemiakom jedinečnú chuť. A ak ste fanúšikom zelenej cibuľky, uistite sa, že ňou posypete hotové jedlo ešte pred samotným servírovaním.

9
Done

Stavíme sa, že si po ich konzumácii budete olizovať všetky prsty!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

previous
Konečne som našla recept na ten najlepší Slovenský zemiakový šalát. Iný už nerobím!
next
Nemáte veľa času a radi by ste potešili svojich známych sladkou dobrotou? Vyskúšajte toto nepečené falošné tiramisu pripravené do 15 minút.
previous
Konečne som našla recept na ten najlepší Slovenský zemiakový šalát. Iný už nerobím!
next
Nemáte veľa času a radi by ste potešili svojich známych sladkou dobrotou? Vyskúšajte toto nepečené falošné tiramisu pripravené do 15 minút.