• Home
  • Prílohy
  • Recept na vynikajúce Karlovarské knedlíky odkukané od mojej kamarátky z Čiech. Doma už iné knedlíky nerobím!
0 0
Recept na vynikajúce Karlovarské knedlíky odkukané od mojej kamarátky z Čiech. Doma už iné knedlíky nerobím!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

250 g staršie rožky
250 ml Mlieko
2 ks Žľtky
p.p. Soľ
štipka Muškátový oriešok
20 g Maslo
40-50 g Hrubá múka
z 2 ks Bielka

Recept na vynikajúce Karlovarské knedlíky odkukané od mojej kamarátky z Čiech. Doma už iné knedlíky nerobím!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Od tej doby, čo som vyskúšala urobiť tieto knedle, ich robím naozaj často. Sú rýchle, výborné a oveľa jednoduchšie ako kysnuté knedle.

Robím ich k omáčkam, ku gulášu, s dusenou kapustou, alebo aj len tak – keď potrebujeme zužitkovať staršie pečivo. Tento recept som odkukala od mojej kamarátky z Čiech!

(Visited 1 554 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme rozmiešanými žĺtkami s mliekom.

2
Hotovo

Pridáme soľ, štipku muškátového orieška, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a hrubú múku – všetko dôkladne premiešame a nakoniec primiešame aj sneh z bielkov.

3
Hotovo

Sneh vmiešame do zmesi opatrne, aby sme mali cesto krásne nadýchané.

4
Hotovo

Potom si navlhčíme ruky a z cesta formujeme guľky. Knedle varíme vo vriacej vode asi 15 minút.

Zdieľajte tento skvelý recept na Karlovarské knedlíky so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

Lydia

Predošlý
Keď som u babičky jedla túto fantastickú banánovú rolku, chcela som od nej okamžite recept.
Ďalší
Do formy na bábovku som dala mäsovo-zeleninovú zmes a do stredu vajíčko. Za pár minút som mala na stole perfektnú mäsovú dobrotu!
Predošlý
Keď som u babičky jedla túto fantastickú banánovú rolku, chcela som od nej okamžite recept.
Ďalší
Do formy na bábovku som dala mäsovo-zeleninovú zmes a do stredu vajíčko. Za pár minút som mala na stole perfektnú mäsovú dobrotu!