Ingrendiencie
-
200 ml Mlieko
-
40 g Maslo
-
500 g Hladká múka
-
2 čl Kryštálový cukor
-
štipka Soľ
-
1 ks Vajcia
-
35 g Čerstvé droždie
-
Náplň
-
Rozpustené maslo
-
2 čl Mletá škorica
-
5 pl Trstinový cukor
-
Na potretie
-
1 ks Žĺtko
-
Poleva
-
1 bal. Vanilkový puding
-
300 ml Mlieko
-
4 pl Kryštálový cukor
-
pár kvapiek Vanilková esencia
Popis
Výborné na raňajky, ako dezert ku kávičke, alebo ako najlepšia desiata na svete. Škoricové slimáky sú jednoducho neodolateľné.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mlieko dáme na sporák a pridáme do neho maslo, zahrievame, kým sa maslo neroztopí. |
2
Hotovo
|
Necháme odpočívať 10 minút. Potom vypracujeme jednotné hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. |
3
Hotovo
|
Po hodine preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na tenšie pláty (asi 0,5 cm hrubé), potrieme maslom a posypeme zmesou škorice a cukru. Potom plát nakrájame na pásy široké asi 2,5 cm. Pásy zrolujeme. |
4
Hotovo
|
Pripravíme si plech vymastený maslom a naukladáme naň jednotlivé slimáky tak, aby sa navzájom dotýkali. |
5
Hotovo
|
Keď sú slimáky upečené, prelejeme ich pudingom uvareným z mlieka, pudingového prášku a cukru. Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom. Želáme vám dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |