Ingrendiencie
-
1 kg jablká
-
150 g Polohrubá múka
-
1 čl Prášok do pečiva
-
štipka Soľ
-
3 ks Vajcia
-
120 g Trstinový cukor
-
100 ml Mlieko
-
1 ks citrón
-
Suroviny na kôrku
-
20 g Trstinový cukor
-
15 g Maslo
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravte si formu s priemerom 22-23 cm (vyložte ju papierom na pečenie alebo vymažte maslom, vysypte krupicou, zvyšky vysypte). |
2
Hotovo
|
Z citróna ostrúhajte kôru a vytlačte šťavu z polovice. Jablká nakrájame na tenké plátky nožom, na strúhadle alebo v krájači. Zalejte citrónovou šťavou. |
3
Hotovo
|
Zmes vajec s mliekom zmiešajte s múkou, cesto vlejte na jablká a starostlivo premiešajte tak, aby sa cesto premiešalo so všetkými jablkami. Nalejte do formy, ľahko pritlačte rukami. |
4
Hotovo
|
Jablčnú buchtu môžete podávať ako teplú, tak studenú. Ja ju mám radšej studenú. Želáme vám krásne posedenie s buchtou a čajom! |