Ingrendiencie
-
1 kg Uhorky
-
2 PL Soľ
-
1 l Voda
-
4 ks Strúčiky cesnaku
-
2 ks Bobkový list
-
1 ks menší Petržlen
-
1 ks Chilli papričky
-
1 stonku čerst. Bazalka
-
1 stonku Kôpor
-
štipka suš. Chilli papričky
-
kúsky Zeler
-
4-5 ks Ríbezlové listy
-
2 ks Listy žihľavy
Popis
Niektoré recepty putujú z ruky do ruky. Tradujú sa z rodiny do rodiny a takýmto spôsobom prechádzajú aj z rodných krajín do susedných. Domáce uhorky sú jedným z nich. Každá gazdiná má vlastný recept, no rada ho posunie susedke, kamarátke, či sestre a tá jej na oplátku dá vyskúšať ten svoj. Takto sa k nám dostal aj recept na nakladané uhorky. Nebudete veriť, čo jete. Sú jednoducho fantastické.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do hrnca dajte zovrieť vodu, pridajte celý petržlen a bobkové listy. Vodu priveďte do varu. Nechajte vychladiť. Ak nechcete použiť petržlen, nemusíte variť nič. Jednoducho zalejte bobkový list vodou a vlejte do pohára k uhorkám. |
2
Hotovo
|
Uhorky umyte, umiestnite do misy, v ktorej ich nasolíte. Nechajte nasolené uhorky postáť a medzitým si pripravte všetko zelené. Narežte si byliny na menšie kúsky, ak dávajte uhorky do veľkého pohára, nemusíte ich rezať. Pridajte ich k uhorkám a pretlačte cesnak. |
3
Hotovo
|
Zeler si nakrájajte na tenké plátky a pridajte k zelenine. Pridajte čili a celú zeleninovú zmes poprášte troškou pikantného korenia. Ak chcete, aby sa chute poriadne spojili a uhorky boli voňavé, nechajte ich pri izbovej teplote zakryté a zaliate vodou 1 deň. |
4
Hotovo
|
Potom ich jednoducho naukladajte do pohárov, zalejte slanou vodou, v ktorej sa lúhovali a uzatvorte. Sú vynikajúce ako šalát, ale aj ako príloha, pretože nie sú kyslé. |
5
Hotovo
|
Rozhodne najlepšie sú však s grilovaným mäsom. Prajeme dobrú chuť! |