Ingrendiencie
-
Tmavý krém
-
500 ml Mlieko
-
1 bal. Čokoládový puding
-
1 PL Práškový cukor
-
100 g Čokoláda na varenie
-
50 g Mleté liesk. orechy
-
50 g Maslo
-
Biely krém
-
3 tégliky Kyslá smotana
-
3 bal. Vanilkový cukor
Popis
Výborný recept na domáci Monte dezert, ktorí milujú malí i veľkí maškrtníci. A čo je najlepšie, porcia pre celú rodinu vás vyjde na pár korún.
Postup receptu
1
Hotovo
|
400 ml mlieka zmiešame s lyžicou cukru, rozlámeme do neho celú čokoládu na varenie a preložíme na plameň. Zahrievame a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. |
2
Hotovo
|
Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame pudingový prášok. Keď je zmes na plameni tekutá, pridáme aj mlieko s pudingom. Varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. |
3
Hotovo
|
Nakoniec pridáme rozomleté lieskové oriešky a ešte krátko povaríme. |
4
Hotovo
|
V ďalšej mise zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom – tak pripravíme svetlý krém. Teraz už len stačí navrstviť svetlý a tmavý krém. |
5
Hotovo
|
Na dno pohára dáme svetlý smotanový krém, naň tmavý orieškový krém a naň opäť svetlý smotanový krém. Takto postupujeme ako nie je pohár plný. Dáme vychladiť a môžeme si pochutnávať. Dobrou chuť! |