Ingrendiencie
-
500 g Špagety
-
200 g Kyslá smotana
-
200 g Syr
-
250 ml Kurací vývar
-
3 pl Olivový olej
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Čierne korenie
-
p.ch. Bylinky
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv dáme variť približne jeden liter vody na špagety. Než sa voda začne variť, pridáme soľ a následne vložíme špagety a za občasného miešania varíme po dobu uvedenú na obale, väčšinou približne osem až desať minút. Po uplynutí požadovanej doby uvarené špagety scedíme, ale nevyleje vodu celú. Naopak si v hrnci necháme približne sto mililitrov vody zo špagiet, tu totiž využijeme na prípravu skvelej omáčky. |
2
Hotovo
|
V medziobdobí, teda keď sa špagety varia, si pripravíme panvicu a nalejeme do nej dve polievkové lyžice olivového oleja a zľahka na tomto oleji opražíme najemno nakrájané strúčiky cesnaku. Stačí naozaj len zľahka po dobu jednej minúty. Následne do panvice opatrne prilejeme polovicu vody zo špagiet, v ktorej sme ešte predtým rozmiešali kyslú smotanu a zároveň sme do nej pridali trošku muškátového orieška. Všetko dobre premiešame. |
3
Hotovo
|
Ďalším krokom je pridanie hrnčeka kuracieho vývaru a zvyšnej vody, v ktorej sme varili špagety. Všetko spolu opäť dôkladne premiešame a necháme chvíľku povariť. Na záver do zmesi pridáme uvarené špagety, zamiešame a môžeme podávať. |
4
Hotovo
|
Na tanieri potom len už dozdobíme syrom, ktorý sme si v medziobdobí nahrubo nastrúhala, a bylinkami podľa chuti. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |