Ingrendiencie
-
1 kg Bravčová krkovica
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Cibuľa
-
p.ch. Rasca
-
p.ch. Soľ, korenie
-
OMÁČKA
-
4 ks Paradajky
-
1 ks Kápia
-
1 ks Cibuľa
-
1 ks Strúčiky cesnaku
-
1 pl Citrónová šťava
-
1 čl Kryštálový cukor
-
p.ch. Oregáno
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Sýty a chutný recept pre milovníkov bravčového mäsa. Kúsok chleba pokvapkaný výpekom zo šťavnatej krkovičky a k tomu voňavá paradajková omáčka.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Krkovičku umyjeme, osušíme a vložíme do pekáča (ideálne s pokrievkou). |
2
Hotovo
|
Mäso v pekáči dobre nasolíme a okoreníme za všetkých strán. |
3
Hotovo
|
Cibuľu nakrájame na hrubé kolieska, ktoré vložíme pod marinované mäso a celé to podlejeme trochou vody. |
4
Hotovo
|
Dusíme v rúre vyhriatej na 180°C 90 minút zakryté (pokrievkou či alobalom) a potom ešte ďalších 30 minút dopečieme odkryté. |
5
Hotovo
|
Na omáčku: paradajky na povrchu narežeme do kríža a vložíme ich na 2 minúty do vriacej vody. Pod studenou vodou olúpeme šupku a paradajky nesekáme na čo najmenšie kúsky. |
6
Hotovo
|
V rajnici rozpálime olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, kapiu a spolu smažíme asi 3 minúty. |
7
Hotovo
|
Následne pridáme paradajky, cesnak, soľ, korenie, oregano a trochu vody a na malom plameni dusíme 25 minút, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu. Odstavíme z plameňa, ochutnáme a podľa chuti dochutíme čerstvou citrónovou šťavou a cukrom. |
8
Hotovo
|
Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame s nasucho opečeným chlebom, výpekom a paradajkovou omáčkou. |