Ingrendiencie
-
3 poháre/1poh-250 ml/ Hladká múka
-
1 čl Sušené droždie
-
1,5 čl Soľ
-
1,5 pohára Voda
Popis
Pečenie domáceho chleba si väčšina z nás spája s prácnym miešaním. Na túto časť ale u tohoto receptu môžete s radosťou zabudnúť! Tento recept sa vám určite zapáči. Je chutný a cesto nemusíte miešať.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Odporúčame vám do cesta pridať aj viac ingrediencií. Záleží, na čo práve máte chuť – oškvarky, sušený cesnak, bylinky, alebo to, čo práve máte v chladničke 🙂 Skôr ako začnete, pamätajte, že chlieb potrebuje 8-10 hodín, aby vykysol a preto je lepšie ho robiť ráno, aby ste si ho na večeru mohli vychutnať 🙂 |
2
Hotovo
|
Najprv zmiešame všetky ingrediencie pomocou lyžice. Na začiatku cesto nebude vyzerať zrovna vábne, ale nebojte sa – všetko má svoj čas. Masa by mala byť hustejšia, a tak nie je potreba to preháňať s vodou. Zmiešanie surovín vám zaberie len 2 minúty! 🙂 Cesto potom prikryte utierkou a nechajte kysnúť. |
3
Hotovo
|
Po 8-10 hodinách pomúčte dosku a cesto rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika – malo by byť približne 3 cm hrubé. Nechajte kysnúť ešte 12 minút a potom všetky 4 strany zložte do stredu – sprava, zľava, zhora aj zdola. Cesto nechajte kysnúť ešte 30 minút. |
4
Hotovo
|
Nakoniec preložte vzniknutý bochníček do formy s pokrievkou. Pečte zakrytý 30 minút na 220-230 ° C. Po uplynutí doby pečte bez pokrievky ešte 15 minút. Páčil sa vám tento recept? Zdieľajte! |