• Home
  • Hlavné jedlá
  • Zapečená kapusta v rúre! Zakarpatský recept na ktorom si musí pochutnať každý!
0 0
Zapečená kapusta v rúre! Zakarpatský recept na ktorom si musí pochutnať každý!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kapusta
150 g Bračová masť
130 ml Smotana
30 g Paradajkový pretlak
1,5 l Voda
p.ch. Soľ, korenie

Zapečená kapusta v rúre! Zakarpatský recept na ktorom si musí pochutnať každý!

Cuisine:
  • 50 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

V dnešnom článku vám ukážeme úplne dokonalý recept, ktorý pochádza z Ukrajiny. Zapečená kapusta je skvelá hlavne tým, že je veľmi jednoduchá na prípravu. A tá chuť? Proste božská! Šťavnatý recept sa hodí na obed či večeru a zasýti celú vašu rodinu!

(Visited 178 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Najskôr si uvaríme kapustu, následne jemne nakrájame cibuľu a opražíme ju na masti.
Mäso si nakrájame na tenké kúsky a dochutíme soľou a korením.

2
Done

Do listov kapusty zabalíme mäso a vložíme lyžičku cibule. Zrolujeme.
Dno pekáča pokryjeme listy kapusty. Umiestnime do pekáča naše rolky.

3
Done

Posolíme a zalejeme vriacou vodou, mala by dosahovať 1-2 cm. Pridáme paradajkový pretlak a kyslú smotanu.

4
Done

Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 40 minút.

Máme hotovo! Dobrú chuť.

Tento recept je ideálny na obed aj večeru pre celú rodinu! Zdieľajte recept aj s vašimi priateľmi!

Lydia

previous
Ak milujete halušky, je tento recept priamo pre Vás! Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a kuracím mäsom!
next
Škoricovo-slivkový koláč: Tradičná domáca pochúťka, ktorej takmer nikto neodolá!
previous
Ak milujete halušky, je tento recept priamo pre Vás! Špenátové halušky s cesnakovou omáčkou a kuracím mäsom!
next
Škoricovo-slivkový koláč: Tradičná domáca pochúťka, ktorej takmer nikto neodolá!