Ingrendiencie
-
Na prípravu piškótového cesta I. budeme potrebovať:
-
7 ks Bielka
-
250 g Kryštálový cukor
-
250 g mleté vlaš.orechy
-
2 pl Olej
-
2 pl Polohrubá múka
-
Na prípravu piškótového cesta II. budeme potrebovať:
-
7 ks Bielka
-
250 g Kryštálový cukor
-
250 g Strúhaný kokos
-
2 pl Olej
-
2 pl Polohrubá múka
-
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
-
14 ks Žľtky
-
250 g Práškový cukor
-
250 g Čokoláda na varenie
-
250 g Maslo
-
Na zdobenie budeme potrebovať:
-
25 g Biela čokoláda
-
25 g Čokoláda na varenie
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Trúbu si predhrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si piškótový plát I. Bielka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, olej a nakoniec múku. S vareškou premiešame a takto pripravenú hmotu rozotrieme do plechu na pečenie, ktorý sme si vopred vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme dovtedy, kým si nepripravíme kokosové cesto. Pri príprave kokosového cesta postupujeme rovnako ako pri orechovom, ale namiesto orechov pridávame kokos. Keď máme kokosové cesto pripravené, navrstvíme ho na orechové a dáme znova piecť, kým sa nám na kokosovom ceste nevytvorí zlatý povrch. |
2
Hotovo
|
Pripravíme si plnku. Nad parou si vyšľaháme žĺtka s cukrom. Keď dostaneme krémovú, ťahavú hmotu, pridáme čokoládu a miešame dovtedy, kým sa nerozpustí a odstavíme z ohňa. Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý žĺtkovo-čokoládový krém. Na vychladnutý korpus I. a II. si natrieme plnku. Posypeme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladiť a podávame |
3
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |