• Home
  • Hlavné jedlá
  • Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!
0 0
Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
ks Karfiol
4 pl Majonéza
3 pl Kyslá smotana
1 pl Horčica
1 pl Olivový olej
štipku Tymián sušený
p.ch. rozmarín sušený
p.ch. Soľ, korenie
p.p. Strúhanka
400 g Tvrdý syr

Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Už som skúšala viacero receptov na pečený karfiol a s týmto som skutočne veľmi spokojná. Karfiol zapečený so syrom, smotanou a ďalšími chutnými prísady je skvelou voľbou na rýchly obed, alebo chutnú večeru.

(Visited 399 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Karfiol si predvarte v slanej horúcej vode približne 10 minút. Zvnútra by mal byť ešte chrumkavý a ani zvrchu by sa ešte nemal drobiť. Potom ho rozdrobte na ružičky. Zapekaciu misu si vymastite trochou oleja.

2
Hotovo

Vo väčšej miske si zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ a korenie a tymian s rozmarínom. Potom do zmesi vysypte ružičky karfiolu a dobre ich v nej ponamáčajte. Všetko spolu vysypte na plech a posypte strúhankou. Na vrch môžete nasypať ešte trošku tymianu pre lepšiu vôňu.

3
Hotovo

Na záver všetko posypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov, kým nebude syr aj karfiol zlatistý. Prajeme dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Netreba variť ani piecť! Babičkin “pamlsok” hotový za 5 minút, lepší dezert nemajú ani v cukrárni.
Ďalší
Tento fantastický recept na zapečený chlebíček som našla nedávno a od tej doby čo som ho vyskúšala, žiadnu inú slanú pochúťku nepripravujem
Predošlý
Netreba variť ani piecť! Babičkin “pamlsok” hotový za 5 minút, lepší dezert nemajú ani v cukrárni.
Ďalší
Tento fantastický recept na zapečený chlebíček som našla nedávno a od tej doby čo som ho vyskúšala, žiadnu inú slanú pochúťku nepripravujem
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here