• Home
  • Koláče
  • Bulharský, trojpohárový jablkový koláč. Moje deti ho milujú a neodolá mu ani môj manžel!
0 0
Bulharský, trojpohárový jablkový koláč. Moje deti ho milujú a neodolá mu ani môj manžel!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 pohár Cukor
1 pohár Polohrubá múka
1,5 čl Prášok do pečiva
5 ks sredných jablká
3-4 čl Citrónová šťava
1 pohár Mlieko
1 pohár Krupica

Bulharský, trojpohárový jablkový koláč. Moje deti ho milujú a neodolá mu ani môj manžel!

  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Tento chutný, krupicový koláč je jeden z vynikajúcich tradičných bulharských dobrôt. Teraz sa isto pýtaš ako sa dá z krupice upiecť koláč, ale uisťujem ťa že tento recept ťa nesklame. Po prvé, je veľmi jednoduchý, nepotrebuješ žiadné zručnosťi na jeho prípravu a po druhé, nie že rýchlo ale bleskovo sa dá pripraviť a už ako som spomínala chutí fantasticky. S výsledkom budeš určite spokojná.

(Visited 1 375 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

tento koláč pripravujeme neobvyklím spôsobom ale výsledok bude stáť zato. Najskôr si pomiešame suché prísady. Krupicu, cukor, prášok do pečiva, múku, môžeme pridať aj štipku soli ale nieje to nutné.

2
Hotovo

tento koláč pripravujeme neobvyklím spôsobom ale výsledok bude stáť zato. Najskôr si pomiešame suché prísady. Krupicu, cukor, prášok do pečiva, múku, môžeme pridať aj štipku soli ale nieje to nutné.

3
Hotovo

Vyberme si jednu formu na pečenie a vymastíme maslom. Zoberieme si jeden pohár zo suchej zmesi ktorú sme si na začiatku pripravili a vysypeme rovnomerne do formy. Pokryjeme strúhanými jablkami a znovu suchou zmesou. Do mojej formy mi vychádzajú tri vrstvy.

4
Hotovo

Pred pečením polejeme vriacim mliekom, opatrne popicháme aby mlieko stieklo az na spodok.

5
Hotovo

Potrebujeme aspoň 50 minút piecť pri teplote 180°C. To je pravda že to nieje klasicky pripravený koláč ale je jemný a krehky s výbornou jablkovou chuťou. Po upečení vyerme z formy, výhodou je že sa nerozpadáva a pekne sa dá krájať. Dobrú chuť!

6
Hotovo

Poznámka:

Viem že sú gazdinky ktoré neradi podlievajú koláče s mliekom, pre nich mám inú možnosť: miesto mlieka použite maslo, nakrájané na tenké plátky. (100-150g) Najprv dajte 50g na spodok, medzi vrstvy a tiež na vrch. Aj takto privený koláč chutí výborne, odporúčam vyskúšať obe varianty.

7
Hotovo

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Legendárny ukrajinsky šalát „vinigret“na chudnutie: Dajte si ho namiesto zemiakov a ryže – je výborný a chudne sa po ňom!
Ďalší
10 minútový dezert karamelka BEZ VARENIA karamelu: Pokiaľ máte doma balík sušeniek, neváhajte ani sekundu, je to fantázia!
Predošlý
Legendárny ukrajinsky šalát „vinigret“na chudnutie: Dajte si ho namiesto zemiakov a ryže – je výborný a chudne sa po ňom!
Ďalší
10 minútový dezert karamelka BEZ VARENIA karamelu: Pokiaľ máte doma balík sušeniek, neváhajte ani sekundu, je to fantázia!