• Home
  • Koláče
  • Chutný jablkový múčnik, ktorý zvládne pripraviť naozaj úplne každý! Chuť jabĺk a vanilkového pudingu Vás odzbrojí!
0 0
Chutný jablkový múčnik, ktorý zvládne pripraviť naozaj úplne každý! Chuť jabĺk a vanilkového pudingu Vás odzbrojí!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 g Polohrubá múka
200 g Kryštálový cukor
200 g Bračová masť
štipku Soľ
1 ks Vajcia
2 pl Kyslá smotana
1 bal. Prášok do pečiva
Krém
4 pl Krupica
6 ks jablká
1,2 l Mlieko
3 ks Vanilkový puding
8 pl Kryštálový cukor

Chutný jablkový múčnik, ktorý zvládne pripraviť naozaj úplne každý! Chuť jabĺk a vanilkového pudingu Vás odzbrojí!

Cuisine:
  • 40 min.
  • Easy

Ingredients

  • Krém

Directions

Share

Dnes si ukážeme recept, ktorý je fantasticky jednoduchý. Pritom tento múčnik vyzerá, ako by bolo potrebné špeciálneho talentu, aby ste ho priviedli do zdarného konca. Opak je však pravdou. Je naozaj jednoduchý a zvládne ho každý začiatočník.

Chuť jabĺk a vanilkového pudingu Vás odzbrojí. Ide o harmonickú variáciu chuťou, ktorá sa s šálkou kávy, stane nezabudnuteľným zážitkom.

(Visited 389 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Múku si zmiešame s masťou a pridáme zvyšné prísady. Cesto si vymiešame do hladka. Dajte pozor, aby cesto nemalo príliš riedku konzistenciu.
Zle by sa Vám s ním ďalej pracovalo. Práve vďaka masti, je cesto presne také, aké ho potrebujete. Ak masti neveríte, dajte maslo.

2
Done

Cesto rozdelíme na dve polovice, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky zhruba na hodinu.
Jednu časť cesta po vychladení rozvaľkáme na tenšie plát a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pracujte opatrne. Inak sa Vám cesto potrhá.

3
Done

Cesto posypeme krupicou a poukladáme naň jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky.
Z mlieka, pudingov a cukru uvaríme puding klasickým spôsobom.
Necháme chvíľu vychladnúť a ešte teplý ho navrstvíme na cesto s jablkami.

4
Done

Druhú polovicu cesta rozvaľkáme a nakrájame na dlhé pásiky. Tie ukladáme na pudingovú vrstvu tak, aby sme vytvorili mriežku.
Rúru si predhrejeme a múčnik pečieme na 180 stupňov približne 35 minút.

5
Done

Po upečení môžete zasypať cukrom múčkou.

Zdieľajte tento super recept na domácu jablčnú buchtu aj s vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú!

Lydia

previous
Vynikajúci Makovo-čerešňový koláč od babičky: Keď som ho upiekla naposledy, deti sa ho nemohli nabažiť!
next
Myslíte si, že ponárať kuracie prsia do vajcia a múky je to najlepšie? TENTO nový nápad je geniálny
previous
Vynikajúci Makovo-čerešňový koláč od babičky: Keď som ho upiekla naposledy, deti sa ho nemohli nabažiť!
next
Myslíte si, že ponárať kuracie prsia do vajcia a múky je to najlepšie? TENTO nový nápad je geniálny