Ingrendiencie
-
500 g Hladká múka
-
350 ml Voda
-
20 g Čerstvé droždie
-
1,5 čl Kryštálový cukor
-
1 pl Soľ
-
2 pl Olej
-
Náplň
-
p.ch. Kyslá smotana
-
p.ch, Strúhaný syr
-
100-200 ml Olej
Popis
Langoše majú byť správne veľké, guľaté a nafúknuté. Ak ich pripravíte podľa nášho dnešného fantastického receptu , upečiete ich v správne rozpálenom oleji, pridáte kyslú smotanu a tvrdý syr, budú Vaše chuťové bunky v siedmom nebi.
Tešíte sa ?
Určite ich musíte vyskúšať. Bezpodmienečne, uvidíte.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešajte kvasnice s ½ lyžičkou cukru, pridajte čajovú lyžičku múky a trochu vody. Nechajte zmes odpočívať 10 minút. |
2
Hotovo
|
Zmiešajte aj zvyšok surovín okrem oleja a pomaly pridajte pripravenú zmes. Vypracujte cesto. |
3
Hotovo
|
Pridajte k cestu olej. Prepracujte, zabaľte znovu do potravinárskej fólie a nechajte na doske odpočívať 10 minút. |
4
Hotovo
|
Cesto rozdeľte na 6 dielov. Vytvarujte z nich guľôčky a zabaľte jednotlivo do fólie. Potom jednotlivo odbalujte a vyvaľkajte placku. |
5
Hotovo
|
Langoše smažte na poriadne horúcom oleji. Potom potrite smotanou a zasypte syrom. Prajeme Vám dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |