Ingrendiencie
-
Cesto
-
250 g Hladká múka
-
2 ks Vajcia
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
Náplň
-
250 g Tvaroh
-
podľa chuti Hrozienka
-
1 ks Vanilkový cukor
-
1 ks Kyslá smotana
-
1 ks Vajcia
-
1 PL Citrónová kôra
-
120 g Kryštálový cukor
-
0,5 l na zaliatie Mlieko
-
100 g na potretie Maslo
Popis
Až vyskúšate tento krehučký závin, už nikdy nebudete chcieť pripravovať a hlavne ani jesť, iný. Cesto je neodolateľne vláčne a vďaka náplni nie je suché.
Tento závin rozhodne nepatrí medzi ten typ múčnikov, po ktorých sa Vám takzvane práši od pusy. Nie je presladený, pretože chuť zabezpečuje hlavne náplň, cesto je inak nesladené.
Príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a tak máte k šálke kávy famózny múčnik bleskovo na stole.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešajte múku s práškom do pečiva a vajcia. Spracujte rukami. Až bude cesto držať pohromade, na pomúčenej doske si ho rozvaľkajte na tenký plát. |
2
Hotovo
|
Potom zmiešajte všetky suroviny na náplň. Rozpustite si maslo a potrite ním plát cesta. Potom pridajte na plát tiež náplň a zaviňte ako klasickú štrúdľu. |
3
Hotovo
|
Plech si vystelieme papierom na pečenie, alebo vymažeme maslom. A teraz príde trik, vďaka ktorému je štrúdľa tak fantastická. Zalejte ju tak, ako je na plechu, pol litrom mlieka a zasypte troškou vanilkového cukru. Pečte podľa rúry dlho, kým mliečna krusta krásne nezozlátne. |
4
Hotovo
|
Zdieľajte tento super recept na nadýchaný závin s úžasnou náplňou aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! |