Ingrendiencie
-
500 g Kyslá smotana
-
180 g Kryštálový cukor
-
1 čl Citrónová kôra
-
2 ks Vajcia
-
3 pl Hladká múka
-
250 g Maslo
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
štipka Drvená vanilka
Popis
Dokonalý vanilkový krém, ktorý sa hodí do každého zákusku, je snom každej dobrej gazdinej. Tento vanilkový krém chutí ako lahodná zmrzlina, no perfektne drží tvar, zákusok zjemní a dodá mu báječnú chuť. Pripraviť ho je veľmi ľahké a zvládnu to aj úplné začiatočníčky v kuchyni. Vraví sa, že tie najjednoduchšie veci sú tie najlepšie. A toto je presne ten prípad.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu. Zmiešajte kyslú smotanu, vajcia a oba druhy cukru, pomaly pridajte múku, citrónovú kôru a vanilku. |
2
Hotovo
|
Zmes umiestnite nad vodný kúpeľ a za stáleho miešania čakajte, kým krém celkom nezhustne. Keď je maslo zmäknuté a zmes už dostatočne zhustla, pridajte do nej po kúskoch maslo a vymiešajte ručným mixérom. |
3
Hotovo
|
Najjednoduchší a najlahodnejší vanilkový krém je na svete! Prajeme veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |