Ingrendiencie
-
110 g Syr niva struhaný
-
200 g Hladká múka
-
0,5ˇČL Prášok do pečiva
-
100 g Maslo
-
1 ks na potretie Bielka
-
3 PL Šľahačková smotana
Popis
Milujete domáce pečivo? Potom si vyskúšajte pripraviť toto lahodné a chrumkavé pečivo z Nivy. Niva pečivu dodá špeciálnu výraznú chuť, vďaka ktorej Vám žemličky učarujú už pri prvom ochutnaní.
Toto pečiva potom skvele poslúži, ako k pohostenie návštevy, tak ako ideálny pečivo k večerným dobrůtkám a vínu.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravte si väčšiu misu do ktorej zmiešajte múku, prášok do pečiva, maslo a nastrúhanú Nivu. |
2
Hotovo
|
Z pripravenej zmesi vypracujte hladké cesto. |
3
Hotovo
|
Potom cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na tenší plát, zhruba s výškou 3 mm. |
4
Hotovo
|
Jednotlivé kolieska potrite bielkom a podľa chuti posypte syrom, orechy, semienkami, či ďalšími surovinami, ktoré Vás napadnú. |
5
Hotovo
|
Predhrejte si rúru na 170 stupňov a pečte cesto dozlatista. Dobrú chuť prajeme! |