• Home
  • Ryby
  • Ten najlepší recept na pečeného lososa s citrónom a bylinkami
0 0
Ten najlepší recept na pečeného lososa s citrónom a bylinkami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
350 g Filety z lososa
1 ks malá Šalotka
2 ČL krájanej Petržlenová vňať
2 ČL krájanej Bazalka
1 ČL Sušený kôpor
1PL Citrónová kôra
1 PL Olivový olej
Soľ

Ten najlepší recept na pečeného lososa s citrónom a bylinkami

Kuchyňa:
  • 60 min.
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Nádherne voňavý losos. Bylinky mu dodávajú na sviežosti a ľahkosti.

(Visited 631 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Vyberte lososa z chladničky a nechajte zohriať na izbovú teplotu. Predohrejte si rúru na 120 stupňov.

2
Hotovo

Nakrájajte šalotku a spolu s petržlenovou vňaťou, bazalkou a kôprom ju zmiešajte s citrónovou kôrou. Pridajte olivový olej a premiešajte, aby vznikla tuhá pasta.

3
Hotovo

Prikryte mäso pastou z byliniek. Vložte lososa do rúry a rýchlo zatvorte dvierka. Pečte 25 až 30 minút. Skontrolujte však už po 15 minútach. Zbytočne rúru však neotvárajte. Keď budete mať pocit, že je losos hotový, prebodnite ho v najhrubšom bode špičkou noža a skúste od seba dve časti mäsa oddeliť. Pokiaľ to ide ľahko, je hotový.

4
Hotovo

Vyberte lososa a presuňte na doštičku. Rozrežte na dva kusy a posoľte.

Lydia

Predošlý
Pripravovali ste už šalátový koláč? S našim receptom si ho ukuchtíte raz-dva.
Ďalší
Milujete Nivu? Potom vyskúšajte tento recept na pečivo z Nivy! Učaruje Vám pri prvom ochutnaní!
Predošlý
Pripravovali ste už šalátový koláč? S našim receptom si ho ukuchtíte raz-dva.
Ďalší
Milujete Nivu? Potom vyskúšajte tento recept na pečivo z Nivy! Učaruje Vám pri prvom ochutnaní!