Ingrendiencie
-
1pl Olivový olej
-
1ks Cibuľa
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
300 g Bataty
-
1/3 šálky červená šošovica
-
1 l Kurací vývar
-
1 ks Kuracie prsia
-
1/4 šálky 30% Smotana
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Rasca
-
p. ch. Mletá červená paprika
-
p.ch. Kurkuma
-
p.ch. Oregáno
-
p.ch. Mletý koriander
Popis
Dnes máme pre vás recept na vynikajúcu polievku, ktorú uvaríte za pol hodiny. Šťavnaté kúsky z kuracích pŕs, sladkého zemiaku a červenej šošovice…
Túto polievku varím už niekoľko rokov a miluje ju celá moja rodinka. Je taká netradičná a exotická. Takže ak už neviete čo variť, alebo ak vás nudí stále to isté jedlo toto je pre vás.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bataty a cibuľu nakrájajte na kocky. Cesnak nastrúhajte na jemnom strúhadle. Vložte zeleninu do panvice, nalejte olivový olej a za stáleho miešania smažíme cca 5 minút. |
2
Hotovo
|
Pridajte suchú šošovku a korenie a za stáleho miešania smažíme cca 1 minútu. |
3
Hotovo
|
Pridajte horúci vývar a varte. Do vývaru pridajte kuracie prsia nakrájané na kocky. Pridajte korenie a soľ. |
4
Hotovo
|
Znížte oheň a varte cca 15 minút. Odstráňte z ohňa, pridajte smotanu a premiešajte. |
5
Hotovo
|
Podávajte s nakrájaným koriandrom alebo petržlenom a chilli papričkou. Môžete ochutiť limetkovou šťavou. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |