0 0
Marlenková  výborná roláda.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
CESTO
4 pl Polohrubá múka
6 ks Vajcia
4 pl Vlašské orechy
6 pl Kryštálový cukor
1 čl Práškový cukor
p.ch. Soľ
KRÉM
750 ml Kyslá smotana
150 g Práškový cukor
1 ks Citrónová kôra
1 pl Med
OZDOBA
0,5 šálky Čierny čaj
100 g Vlašské orechy
2 pl Med

Marlenková výborná roláda.

Kuchyňa:
  • Porcie 10
  • Stredné

Ingrendiencie

  • CESTO

  • KRÉM

  • OZDOBA

Popis

Zdieľať

Rolovaná verzia obľúbeného medového dezertu. Príprava vám zaberie len pol hodiny času, oproti originálu je recept jednoduchší. Roláda, ktorú si určite zamilujete.

(Visited 2 010 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rúru predhrejeme na 180 °C.

2
Hotovo

Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme so soľou a cukrom na tuhý sneh. Po jednom do snehu zašľaháme žĺtky a nakoniec preosiatu múku s kypriacim práškom a mleté orechy.

3
Hotovo

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 15 až 18 minút.

4
Hotovo

Po upečení plát preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier, odrežeme z krajov asi 1 cm široké pásy (odložíme bokom) a korpus zvinieme. Necháme úplne vychladnúť.

5
Hotovo

Kyslú smotanu vymiešame s cukrom, medom a citrónovou kôrou.

6
Hotovo

Vychladnuté cesto rozvinieme, vnútornú stranu pokvapkáme čajom, potrieme krémom z kyslej smotany a znova zvinieme do rolády. Vrch potrieme medom a zasypeme posekanými orieškami a omrvinkami z odrezaných krajov rolády. Necháme stuhnúť v chladničke.

Lydia

Predošlý
Krémová jablková polievka.
Ďalší
Sladká maškrta, plná orieškov.
Predošlý
Krémová jablková polievka.
Ďalší
Sladká maškrta, plná orieškov.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here