Ingrendiencie
-
CESTO
-
4 pl Polohrubá múka
-
6 ks Vajcia
-
4 pl Vlašské orechy
-
6 pl Kryštálový cukor
-
1 čl Práškový cukor
-
p.ch. Soľ
-
KRÉM
-
750 ml Kyslá smotana
-
150 g Práškový cukor
-
1 ks Citrónová kôra
-
1 pl Med
-
OZDOBA
-
0,5 šálky Čierny čaj
-
100 g Vlašské orechy
-
2 pl Med
Popis
Rolovaná verzia obľúbeného medového dezertu. Príprava vám zaberie len pol hodiny času, oproti originálu je recept jednoduchší. Roláda, ktorú si určite zamilujete.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rúru predhrejeme na 180 °C. |
2
Hotovo
|
Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme so soľou a cukrom na tuhý sneh. Po jednom do snehu zašľaháme žĺtky a nakoniec preosiatu múku s kypriacim práškom a mleté orechy. |
3
Hotovo
|
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 15 až 18 minút. |
4
Hotovo
|
Po upečení plát preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, odstránime papier, odrežeme z krajov asi 1 cm široké pásy (odložíme bokom) a korpus zvinieme. Necháme úplne vychladnúť. |
5
Hotovo
|
Kyslú smotanu vymiešame s cukrom, medom a citrónovou kôrou. |
6
Hotovo
|
Vychladnuté cesto rozvinieme, vnútornú stranu pokvapkáme čajom, potrieme krémom z kyslej smotany a znova zvinieme do rolády. Vrch potrieme medom a zasypeme posekanými orieškami a omrvinkami z odrezaných krajov rolády. Necháme stuhnúť v chladničke. |