Ingrendiencie
-
4 ks Zemiaky
-
200 g Hladká múka
-
1 čl Soľ
-
1 ks Cibuľa
-
5 pl Slnečnicový olej
-
150 g Šampiňóny
-
p. ch. Čierne korenie
Popis
Zemiaky sa dajú pripraviť na niekoľko spôsobov a variácií. Dnes sme pre vás pripravili možno nezvyčajný recept na pirohy zo zemiakového pyré s hubovou prílohou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky si uvarte v šupke, potom ich očistite a pretlačte. Pridajte soľ, korenie a 3 PL slnečnicového oleja. |
2
Hotovo
|
Rozdeľte si ho na 3-4 valčeky. Každý narežte na približne 3 cm kolieska a jemne stlačte prstom. |
3
Hotovo
|
Na panvici si zahrejte zvyšný olej, pridajte do nej najemno nakrájanú cibuľu a huby. Osmažte dozlatista bez prikývania panvice. |
4
Hotovo
|
Naservírujte si pirohy a polejte ich voňavou hubovou zmesou. |