Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
1/2 kg Hrubá múka
-
1-2 ks Vajcia
Popis
Recept na tento knedlík som našla na internete od autorky pani Johany. Predtým som už nejaké recepty na zemiakový knedlík skúsila, ale žiadny nedopadol takto – najlepší knedlík, aky som kedy urobila, dokonca ani ten kysnutý sa na toto nechystá. Vôbec nie je tuhý a osliznutý, chutí fantasticky a u nás doma je to najobľúbenejšie, určite skúste.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme klasicky variť do osolenej vody. |
2
Hotovo
|
Pridáme vajíčko a múku a spracujeme cesto-nie je tuhé, je nadýchané. |
3
Hotovo
|
Na jednom konci urobíme uzol-kto nezvládne-môže zaviazať povrázkom. |
4
Hotovo
|
Knedľa je ako pierko-tým že drží tvar vo fólii nemusíte dávať toľko múky a mať miesto knedlí betón. Knedľa je výborná a vôbec nie je osliznutá. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |