Ingrendiencie
-
200 g Kuracie prsia
-
0,5 čl Chilli pasta
-
0,5 čl Sojová omáčka
-
0,5 čl Zázvor
-
0,5 čl Citrónová tráva
-
4 pl Arašidový olej
-
1 ks Cibuľa
-
900 ml Kurací vývar
-
špajdle
Popis
Satay recept z ďalekej Indonézie. Kuracie mäso na špíze s arašidovou omáčkou. Výrazná chuť zázvoru, čili, a citrónovej trávy s arašidmi to je základ Satay. Recept je jednoduchý a zaberie len zopár minút.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a arašidy. Ochutíme Sambal Oelek, sójovou omáčkou, zázvorom, citrónovou trávou a za stáleho miešania smažíme na miernom ohni 5 minút. |
2
Hotovo
|
Postupne pridáme trochu vody alebo kuracieho vývaru. Vznikne nám jemná zmes, ktorú rozmiešame v 2 lyžiciach arašidového oleja tak, aby nám vznikla hustá omáčka. |
3
Hotovo
|
Nakrájame kuracie prsia na asi 15 cm tenké prúžky a napicháme na špízy. Mäso natrieme omáčkou a pečieme/grilujeme na každej strane 3 - 4 minúty. Zvyšnú omáčku môžeme podávať k upečenému mäsu. |
4
Hotovo
|
Shan'shi Tip: Ak máte málo času na prípravu, je možné použiť dopredu pripravenú Satay omáčku. |