Ingrendiencie
-
400 g Kuracie prsia
-
1 ks Cibuľa
-
1/2 ks Červená paprika
-
20 g Arašidy
-
2 ks Žľtky
-
1 ks Pór
-
hrsť suš.alebo čer. Huby
-
1/2 ks Čínska kapusta
-
1 pl Solamyl
-
p.ch. Granulový cesnak
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Mletá červená paprika
-
5 pl Sojová omáčka
-
2 pl Worčestrová omáčka
Popis
Kto má rád čínsku kuchyňu, určite si pochutí na tomto chutnom jedle. Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv nasypeme do strednej misy solamyl, trochu korenia a granulovaného cesnaku, potom pridáme 1 pol. lyžicu vody (nie viac) a vytvoríme kašičku, do ktorej ešte vmiešame dva žĺtky. Potom nakrájame kuracie prsia na rezance a vložíme do misy a necháme asi 5 min. uležať. |
2
Hotovo
|
Rozpálime čo najviac všetok olej na wok panvici a potom vložíme mäso a smažíme asi 8 minút, ale prvých 3 min. neustále miešame, aby sa mäso nezlepilo. |
3
Hotovo
|
Potom mäso vyberieme do misy a dáme bokom. Väčšiu polku oleja odoberieme a na zvyšku opražíme na drobné rezančeky nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, červenú papriku, huby, pridáme trochu mletej papriky, granulovaného cesnaku, (arašidy) a prilejeme asi 1 dcl.vody a pod pokrievkou dusíme asi 10 min. |
4
Hotovo
|
Na úplný koniec pridáme mäso, sójovú a worčestrovú omáčku, podľa chuti dosolíme, čínsku kapustu (dávame ku koncu, aby bola chrumkavá), ľahko prehrejeme a odstavíme z ohňa. Servírujeme s varenou ryžou. |