Ingrendiencie
-
Cesto
-
50 dkg Hladká múka
-
20 dkg Maslo
-
7 dkg Práškový cukor
-
Soľ
-
1 1/2 ks Čerstvé droždie
-
2 ks Žľtky
-
1 dcl Mlieko
-
Plnka
-
50 dkg Mleté orechy
-
20 dkg Práškový cukor
-
3 dcl Mlieko
-
5 dkg Škoricový cukor
-
Vanilkový cukor
-
5 dkg Hrozienka
-
z 1ks Citrónová kôra
-
1 PL Med
Popis
Každý rok ich pripravujem takto, u nás je favoritom tento recept! Od bohatej plnky sú také neodolateľne chutné.
(Visited 394 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Droždie nechám napučať v mlieku, zatiaľ zmiešam ostatné suroviny a nakoniec pridám napučané droždie, vymiesim hladké cesto. Cesto rozdelím na 4 rovnaké časti a odložím do chladničky odležať. |
2
Hotovo
|
Potrieme žĺtkom a necháme na teplom kysnúť ešte ½ hodinu, teraz potrieme bielkom a odložíme do chladničky na ½ hodinu. |
3
Hotovo
|