Ingrendiencie
-
Cesto
-
10 dkg Maslo
-
10 dkg Práškový cukor
-
4 ks Vajcia
-
7 dkg Hladká múka
-
2 pl Kakao
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
Krém
-
2,5 ml Šľahačková smotana
-
450 g Kyslá smotana
-
3 pl Práškový cukor
-
z 1/2 ks Citrónová šťava
-
3 ks Kiwi
-
Na poliatie
-
1 bal. Želatína
Popis
Tento recept som našla na internete, ale rozhodla som sa ho vylepšiť. Jemný smotanový krém si obľúbila celá rodina a kiwi dodáva koláču letnú sviežosť a príjemne kyslastý podtón. Tento báječný koláč je možné pripraviť aj do 30 minút.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cukor rozmiešame so žĺtkami a maslom. Bielka vymiešané na penu opatrne vmiešame do zmesi, následne pridáme aj múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme ho na 180°C približne 20 minút. |
2
Hotovo
|
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na penu a primiešame do nej kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Takto pripravený krém nanesieme na vychladnuté cesto a poukladáme naň kiwi plátky. |
3
Hotovo
|
Želatínu si pripravíme v 2,5-3 dl vody s 2 lyžicami cukru. Po zovretí vody, povaríme želatínu ešte pár minút. Necháme ju trocha vychladnúť a lyžicou nanesieme na koláč. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |