Ingrendiencie
-
Cesto
-
60 dkg Hladká múka
-
2 pl Olej
-
2 pl Maslo
-
3 dkg Čerstvé droždie
-
6 dkg Kryštálový cukor
-
štipku Soľ
-
3 dcl Mlieko
-
Krém
-
20 dkg Maslo
-
20 dkg Práškový cukor
-
3 pl Kakao
-
Na potretie
-
1 ks Žĺtko
-
1 pl Mlieko
-
štipku Kryštálový cukor
Popis
Ak by si si dal niečo sladké, tak mám pre teba dobrý nápad, určite si ho obľúbiš!
(Visited 1 400 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Rozdelíme na 6 bochníkov a necháme cesto odležať asi 30 minút. Medzitým si pripravíme plnku, zmiešame všetky suroviny. |
2
Hotovo
|
Každý bochník ušúľame na dĺžku plechu, všetky potrieme plnkou a urobíme dve pletenky. Položíme ich na plech. |
3
Hotovo
|
Necháme 30 minút kysnúť a potrieme ich zmesou mlieka, cukru a žĺtka. 25 minút pečieme pri teplote 180°C. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |