• Home
  • Ryby
  • Jemný losos s čili a paradajkami.
0 0
Jemný losos s čili a paradajkami.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
800 g Filety z lososa
50 g Sušené paradajky
30 g Kapary
3 ks Chilli papričky
5 ks Cherry paradajky
1 kg Zemiaky
350 ml Mlieko
150 g Maslo
p.ch. Soľ
p.p. Olej

Jemný losos s čili a paradajkami.

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Príprava lososa je trochu zložitejšia na postup, ale výsledok stojí zato. Ľahké, zdravé a sýte jedlo na každú príležitosť.

(Visited 171 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a nasypeme do dierovanej nádoby. Osolíme a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 – 40 minút. Po uvarení zemiaky rozmixujeme, pridáme maslo, teplé mlieko a dochutíme soľou. Kašu odložíme na teplé miesto, kým sa upečie losos, alebo pred podávaním zohrejeme v rúre.

2
Hotovo

Lososa očistíme od šupín a prípadných kostí, kožu na rybe ponecháme. Filety preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom
a osolíme. Kapary, sušené paradajky, cherry paradajky a čili papričky nasekáme na menšie kúsky a nasypeme na lososa. Do stredu mäsa zapichneme teplotnú sondu a dáme piecť do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Horúca para 190 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.

3
Hotovo

Po upečení nakrájame rybu na jednotlivé porcie a podávame so zemiakovou kašou.

Lydia

Predošlý
Pochúťka zo Zemplína za pár minút.
Ďalší
Typicky slovenské lokše.
Predošlý
Pochúťka zo Zemplína za pár minút.
Ďalší
Typicky slovenské lokše.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here