Ingrendiencie
-
1 veľkú Kapusta
-
3 menšie Strúhaná mrkvy
-
p.ch. Soľ
-
p.ch. Cukor
-
1/2 l Prevarená voda
-
1-2 ks Cibuľa
-
p.p. Olej
-
1 ks Veľký zavar,pohár
Popis
Kapustový šalát je veľmi zdravé jedlo, ktoré telu dodáva veľa vitamínu C a posilňuje imunitu, ale napomáha aj tráveniu a správnemu fungovaniu čriev. Mnoho ľudí hovorí, že kapusta nadúva, ide však o polopravdu, ktorá nemusí platiť u každého. Pripravte si tento chutný a rýchly kapustový šalát a najedzte sa báječných vitamínov!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Kapustu si rozrežte na viac častí, aby sa s ňou jednoduchšie pracovalo. Potom ju krájajte na tenké pásiky. Čím tenšie sa vám pásiky podaria narezať, tým bude šalátik šťavnatejší a chutnejší. Mrkvu postrúhajte na hrubšom strúhadle a primiešajte ku kapuste. Rukami všetko spolu premiešajte vo veľkej mise. |
2
Hotovo
|
Vložte kapustu do pohára a poriadne ju zatlačte, aby šla čo najviac ku dnu. Kapusta musí byť v pohári pevne natlačená, iba vtedy dobre pustí šťavu. Zalejte pohár vychladnutou prevarenou vodou, pridajte soľ a cukor. Počkajte kým kapusta vodu absorbuje a v prípade, že po dni odstátia v pohári voda zmizne, pokojne ešte trochu pridajte. |
3
Hotovo
|
Kapusta musí byť šťavnatá. Nechajte kapustu odstáť ešte jeden deň v chladničke a na druhý deň pridajte 1-2 cibule nakrájané na tenké pásiky. Pridajte olej, ale len toľko, aby kapusta nebola príliš mastná ani príliš suchá a nakladaný šalát je hotový. Môžete ho konzumovať ako prílohu k hlavnému jedlu, alebo ako šalát. V chladničke vydrží aj niekoľko týždňov a bude stále chutnejší a chutnejší. |
4
Hotovo
|