Ingrendiencie
-
2PL Olej
-
1ks Cibuľa
-
1 ks koreň Petržlen
-
2 ks Mrkva
-
Paprika
-
Soľ
-
Zemiakové knedlíčky
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
Petržlenová vňať
-
1 ks Žĺtko
-
20 g Maslo
-
50 g Polohrubá múka
-
120 g Varené zemiaky
-
Popis
Milujete tiež polievky našich babičiek? Nech sa snažíte akokoľvek, nikdy ich chuť nie je rovnaká. Plná zeleninová chuť, by postavila na nohy aj mŕtveho. Dnes Vám na túto jedinečnú polievku predstavíme recept. Navyše aj so zemiakovými knedličkami. Nebudete sa ich môcť nikdy dojesť. Hrniec s polievkou bude veľmi rýchlo prázdny. Príprava je navyše tak jednoduchá, že sa zmestí do iba dvoch krokov.
Postup receptu
1
Hotovo
|
1) Na oleji podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme aj zvyšnú, nakrájanú zeleninu. Osolíme, okoreníme. Ľahko osmažíme a až zelenina pustí šťavu, dolejeme vodou. Než sa polievka uvarí, pripravíme knedličky. |
2
Hotovo
|
2) Uvaríme zemiaky a urobíme z nich kašu. Zmiešame s maslom, múkou, žĺtkom, soľou, korením, a pridáme jemne nasekanú petržlenovú vňať. |
3
Hotovo
|
3) Vytvarujeme knedličky a v polievke varíme po dobu 2-3 minút. Zdieľajte tento super recept na domácu polievku ako od babičky aj s vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú! |