Ingrendiencie
-
200 g Šampiňóny
-
2 ks Zemiaky
-
1/2 ks Strúhaná mrkvy
-
1 ks Cibuľa
-
2 l Voda
-
100 ml Smotana
-
1 ks Tavený syr v črievku
-
podľa chuti Soľ, korenie
Popis
Ľahká a svieža polievka s hubami nebude nikdy omylom na vašom stole. Či už budú huby čerstvé alebo sušené, krémová bodka na konci im dodá tú správnu chuť!
Budete potrebovať 20% smotanu a smotanový alebo tavený syr. Takto bude polievka sýta a výživná.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Dajte si variť vodu, pridajte do nej očistené a nakrájané zemiaky na kocky. Osoľte a varte na miernom ohni asi 10 minút. |
2
Hotovo
|
Mrkvu nastrúhajte na strúhadle, cibuľu narežte na malé kocky a huby na plátky. |
3
Hotovo
|
Túto zmes pridajte k zemiakom a všetko varte ďalších 7 minút. |
4
Hotovo
|
Pridajte do polievky syr, smotanu, korenie a prípadne aj nasekaný kôpor. Varte 3-5 minút. Odstráňte ju zo sporáka a nechajte odstáť ešte 10 minút. |
5
Hotovo
|
Podávajte s chumrkavými krutónmi. Prajeme vám dobrú chuť |