• Home
  • Koláče
  • Francúzsky jablkový koláč „Tarte tatin“. Veľmi ľahký a neuveriteľne voňavý
0 0
Francúzsky jablkový koláč „Tarte tatin“. Veľmi ľahký a neuveriteľne voňavý

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

120-125 g Maslo
2ks Žĺtko
1 pohár Polohrubá múka
/na veľa cesta/ Voda
štipka Soľ
1 kg jablká
2 pl Med
1/2 čl Mletá škorica

Francúzsky jablkový koláč „Tarte tatin“. Veľmi ľahký a neuveriteľne voňavý

Kuchyňa:
  • 35 min.
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať
(Visited 1 249 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pre cesto na doske preosejte múku, pridajte štipku soli, dajte na ňu maslo alebo margarín a začnite krájať na drobky.
Žĺtka rozprestierame na drobky, začneme miesiť cesto, pridáme trochu vody a spojíme ho do jednej hmoty
Hotové cesto by nemalo byť rovnomerné a v celku, aby sa nemrvilo. Cesto zabalte do fólie a vložte do chladničky na 30 minút – 1 hodinu.

2
Hotovo

Na plnenie:

Jablká nelúpame, nakrájame na 4-6 dielov a posypeme citrónovou šťavou, aby nestmavli.
Na panvicu, v ktorej bude koláč upečený, dajte 2 polievkové lyžice medu, dajte ho prevariť (mal by silne bublať) a pridajte mletú škoricu, dobre premiešajte

3
Hotovo

Teraz rozprestierame jablká blízko seba na med a všetko necháme na miernom ohni, kým nevysypeme cesto. Nezakrývajte vekom.

4
Hotovo

Cesto rýchlo rozvaľkajte, aby náplň nebola spálená, ale karamelizovaná. Cesto zavesíme na valček, zakrývame jablká priamo na panvici, ohýbame okraje a pichneme vidličkou (je to potrebné!).
Dáme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme až do varenia, asi 30 minút.

5
Hotovo

Keď je cesto pripravené, koláč vyberte z rúry, zakryte ho tanierom a otočte.

Dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Rýchla kakaová torta s poriadnou vrstvou pudingového krému
Ďalší
Domáce snehové pusinky hotové už za 2 minútky v mikrovlnke. Vyskúšajte ich už dnes!
Predošlý
Rýchla kakaová torta s poriadnou vrstvou pudingového krému
Ďalší
Domáce snehové pusinky hotové už za 2 minútky v mikrovlnke. Vyskúšajte ich už dnes!