Ingrendiencie
-
300 g Lasagne cestoviny
-
600 g Baklažán
-
300 g Cuketa
-
300 g Paradajky
-
3 PL Olivový olej
-
300 g Mozzarella
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
1,5 l Mlieko
-
100 g Hladká múka
-
100 g Maslo
-
50 g Parmezán
-
Soľ
-
Čierne korenie
-
Muškátový oriešok
Popis
Lasagne bez mäsa. Tip na skvelý obed s chutnou sezónnou zeleninou zo záhrady. Chuť opečeného baklažánu a cukety v spojení s chutným parmezánovým bešamelom a mozzarelou je neodolateľná. Určite vyskúšajte.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Baklažán umyjeme a nakrájame pozdĺžne na stredne hrubé plátky, ktoré osolíme a necháme 15 minút odstáť na pracovnej doske. Baklažán pustí vodu, ktorú papierovým obrúskom utrieme. |
2
Hotovo
|
Cuketu a paradajky nakrájame na tenké plátky. Pripravíme si panvicu, na ktorej rozpálime olej a osmažíme plátky baklažánu a cukety. |
3
Hotovo
|
Pripravíme si bešamel. Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme múku a postupne prilejeme tenkým prúdom mlieko. Osolíme a okoreníme, pridáme muškátový oriešok a všetko spolu varíme cca 10 minút. Na záver pridáme 50 g nastrúhaného parmezánu a premiešame. |
4
Hotovo
|
Pripravíme si zapekaciu misku. Dno vymastíme maslom a môžeme vrstvíť. Najskôr lasagne, potom baklažán, cuketu, mozzarellu nakrájanú na plátky, bešamel, lasagne, baklažán, cuketu, paradajky, mozzarella, bešamel, lasagne, baklažán, cuketu, mozzarellu a na záver lasagne a bešamel. |
5
Hotovo
|
Pečieme spolu vo vopred vyhriatej trúbe pri teplote 200 stupňov cca pol hodinu. Pred podávaním ich necháme trochu vychladnúť, aby sa nám lepšie porcia vyberala z formy. Dobrú chuť! |