0 0
Kuracie mäso na špíze s chutnou omáčkou.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

200 g Kuracie prsia
0,5 čl Chilli pasta
0,5 čl Sojová omáčka
0,5 čl Zázvor
0,5 čl Citrónová tráva
4 pl Arašidový olej
1 ks Cibuľa
900 ml Kurací vývar
špajdle

Kuracie mäso na špíze s chutnou omáčkou.

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • špajdle

Popis

Zdieľať

Satay recept z ďalekej Indonézie. Kuracie mäso na špíze s arašidovou omáčkou. Výrazná chuť zázvoru, čili, a citrónovej trávy s arašidmi to je základ Satay. Recept je jednoduchý a zaberie len zopár minút.

(Visited 555 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a arašidy. Ochutíme Sambal Oelek, sójovou omáčkou, zázvorom, citrónovou trávou a za stáleho miešania smažíme na miernom ohni 5 minút.

2
Hotovo

Postupne pridáme trochu vody alebo kuracieho vývaru. Vznikne nám jemná zmes, ktorú rozmiešame v 2 lyžiciach arašidového oleja tak, aby nám vznikla hustá omáčka.

3
Hotovo

Nakrájame kuracie prsia na asi 15 cm tenké prúžky a napicháme na špízy. Mäso natrieme omáčkou a pečieme/grilujeme na každej strane 3 - 4 minúty. Zvyšnú omáčku môžeme podávať k upečenému mäsu.

4
Hotovo

Shan'shi Tip: Ak máte málo času na prípravu, je možné použiť dopredu pripravenú Satay omáčku.

Lydia

Predošlý
Kokosky
Ďalší
Tyrkysový šum mora
Predošlý
Kokosky
Ďalší
Tyrkysový šum mora