Ingrendiencie
-
240 ml Voda
-
100 g Kryštálový cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
400 g Sušené mlieko
-
250 g Maslo
-
100 g Maslové sušienky
-
100 g mleté vlaš.orechy
-
6 pl Mlieko
-
100 g Čokoláda na varenie
-
100 g Biela čokoláda
-
200 ml Šľahačková smotana
-
1 bal. Stužovač
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Vodu, 100 g kr. cukru a vanilkový cukor dáme do hrnca a ohrejeme. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme a postupne pridávame za stáleho miešania sušené mlieko. Necháme chvíľu vychladnúť. Potom do hmoty pridáme maslo a všetko mixérom vyšľaháme do hladkého krému. |
2
Hotovo
|
Následne si z tejto hmoty oddelíme 200 g a pridáme ju k rozdrveným sušienkam, ktoré sme si v miske zmiešali s mletými vlašskými orechmi a mliekom. |
3
Hotovo
|
Takto pripravenú hmotu navrstvíme na dno formy s priemerom 20 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Odložíme do chladničky. |
4
Hotovo
|
Pripravíme si plnky. Čokolády si každú zvlášť rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zvyšný krém si rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a do druhej rozpustenú tmavú čokoládu. Mixérom vyšľaháme. |
5
Hotovo
|
Na základ navrstvíme tmavý krém, odložíme do chladničky na pol hodinu a následne navrstvíme krém z bielej čokolády. Na vrch vyšľaháme šľahačku so stužovačom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť! |
6
Hotovo
|
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |