• Home
  • Pomázanky
  • Fantastická domáca pečeňová paštéta na výlet, alebo večeru. Po tomto už paštéty z obchodu nekupujem
0 0
Fantastická domáca pečeňová paštéta na výlet, alebo večeru. Po tomto už paštéty z obchodu nekupujem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

750 g Kuracia pečeň
75 g Maslo
300 ml Mlieko
2 ks Bobkový list
2 ks Cibuľa
100 ml Červené víno
p.ch. Tymián sušený
p.ch. Strúčiky cesnaku
p.ch. Soľ, korenie

Fantastická domáca pečeňová paštéta na výlet, alebo večeru. Po tomto už paštéty z obchodu nekupujem

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Pečeňová paštéta je chutná a zdravé alternatíva rôznych predkrmov. Ponúkame vám jednoduchý recept, ktorý si vyžaduje minimum času a určite vás poteší svojou jemnou rafinovanou chuťou.

(Visited 794 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Pečeň si očistite, umyte a nechajte 1-2 hodiny v chladničke marinovať v mlieku spolu s prelisovanými strúčikmi cesnaku.
Očistite cibuľu, osmažte si ju na panvici po dobu 2 minút a následne k nej pridajte pečeň.

2
Hotovo

Po niekoľkých minútach pridajte mlieko, v ktorom bola marinovaná pečeň spolu s dvoma strúčikmi cesnaku. Do panvice pridajte 1-2 bobkové listy, tymián, korenie a soľ podľa chuti. Všetko povarte na nízkom plameni až kým nie je pečeň celkom hotová.

3
Hotovo

Ak chcete, aby mala vaša paštéta viac farby, môžete do nej pridať trochu paradajkovej pasty.
Pár minút pred tým, ako odoberiete panvicu z ohňa, do nej nalejte 100 ml červeného vína. Teraz je čas na odstránenie bobkového lista, aby ste sa vyhli horkej chuti.

4
Hotovo

Následne nechajte pečeň trochu vychladnúť (približne 10 minút) a vložte ju do mixéra spolu s maslom. Vymixujte ju do hladkej pasty.

5
Hotovo

Nezľaknite sa, ak výsledná zmes bude príliš mäkká, zatvrdne hneď, ako ju vložíte do chladničky.
Hotovú pečeňovú paštétu môžete podávať na plátkoch celozrnného chleba, bagety alebo krekroch.
Prajeme vám dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Výborný domáci vanilkový extrakt len v dvoch krokoch
Ďalší
Najlepšie obaľované slané palacinky bez vyprážania
Predošlý
Výborný domáci vanilkový extrakt len v dvoch krokoch
Ďalší
Najlepšie obaľované slané palacinky bez vyprážania
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here